Svako jutro započnite limunom i vodom

Svako jutro započnite limunom i vodom

10/05/2016

0

Život je sve brži i sve manje imamo vremena za sebe, zbog čega trpi naš organizam. Te posledice često osetimo kada je već kasno. Zato je veoma važno kako ćemo da započnemo dan, a čaša tople vode i sok od limuna odlični su za dizanje energije i kao "injekcija" vitamina.

Iako za dosta toga nemamo vremena, za jutarnje rituale bi trebalo da ga nađemo, a posebno za jedan koji će unaprediti naše zdravlje. Ujutru, čim se probudite, započnite dan čašom tople vode i sokom od pola limuna. Limunov sok s toplom vodom ima iznenađujuće dobro dejstvo na zdravlje, čak na čudan način pročišćava jetru i bubrege. Ako se pije hladan, nadražava peristaltiku creva i već rano ujutru tera u toalet.

Ovaj napitak se jednostavno pravi, a prednosti su velike.

– Limun je pun vitamina C i kalijuma. Vitamin C je odličan za borbu protiv prehlade, a kalijum stimuliše mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

– Limun je neverovatno alkalna hrana. Da, oni su kiseli, ali u našim telima oni su alkalni (limunska kiselina ne stvara kiselost u telu). Alkalno telo je ključ za dobro zdravlje.

– Limun je pun fiber pektina, koji pomaže u borbi protiv gladi.

– Topla voda služi za podsticanje gastrointestinalnog trakta. Limun i limeta takođe imaju mnogo vitamina i minerala.

– Limunov sok pomaže da se iz organizma izbace neželjene materije, jer limun povećava stopu mokrenja.

– Vitamin C pomaže pri smanjenju bora i mrlja. Limun i voda čiste toksine iz krvi, što pomaže da se održi čista koža.

– Ova čaša pomaže u sprečavanju dehidracije i nadbubrežnog umora. Kada je telo dehidrirano ili duboko dehidrirano (nadbubrežni umor), ne može obavljati sve odgovarajuće funkcije, što dovodi do pojave toksina, stresa i zatvora.

Limun s toplom vodom pomoći će da dve male žlezde na vrhu bubrega zajedno sa štitnom žlezdom stvaraju energiju. One takođe luče važne hormone, uključujući i aldosteron. Aldosteron je hormon koji luče nadbubrežne žlezde i koji reguliše nivo vode i koncentraciju minerala, kao što su natrijum, koji pomažu telu da ostane hidrirano. Takođe je odgovoran za regulisanje stresa.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: zdravlje