Pogledajte kako da napravite sočnu pečenu piletinu s hrskavom koricom.
Sastojci:
5 komada pilećih prsa
2 male kašike soli
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice ljute paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crvene paprike
2 kašike majoneza
2 kašike kisele pavlake
2 kašike parmezana
1,5 šolja prezli
2 kašičice kukuruznog brašna
100 ml ulja (po želji)
Priprema:
1. Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na 4 dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.
2. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.
3. Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet uljem.
4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)