Sočna hrskava korica: Pohovana piletina iz rerne

Sočna hrskava korica: Pohovana piletina iz rerne

Autor: | 17/05/2016

0

Pogledajte kako da napravite sočnu pečenu piletinu s hrskavom koricom.

Sastojci:

5 komada pilećih prsa
2 male kašike soli
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice ljute paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crvene paprike
2 kašike majoneza
2 kašike kisele pavlake
2 kašike parmezana
1,5 šolja prezli
2 kašičice kukuruznog brašna
100 ml ulja (po želji)

Priprema:

1. Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na 4 dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.

2. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.

3. Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet uljem.

4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recept recepti

Najnovije vesti