Pogledajte kako da napravite sočnu pečenu piletinu s hrskavom koricom.
Sastojci:
5 komada pilećih prsa
2 male kašike soli
1/4 kašičice bibera
1/4 kašičice ljute paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica crvene paprike
2 kašike majoneza
2 kašike kisele pavlake
2 kašike parmezana
1,5 šolja prezli
2 kašičice kukuruznog brašna
100 ml ulja (po želji)
Priprema:
1. Piletinu preseći na pola da dobijemo tanje komade i onda po dužini na pola. Jedan komad podelimo na 4 dela i stavimo u posudu. Dodati so, biber, beli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomešati. Zatim dodati majonez, kiselu pavlaku i parmezan i pomešati da se sve sjedini. Posudu zatvoriti plastičnom folijom i ostaviti u frižideru sat-dva.
2. Tepsiju podmazati uljem (ali može i bez ulja) i posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalepi za tepsiju) i ostaviti na stranu.
3. Piletinu uvaljati u prezle i ređati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet uljem.
4. Piletinu peći na 210 stepeni oko 25-30 minuta.
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)