Lepa i zabranjena: Na ova mesta ljudska noga ne sme da kroči

Lepa i zabranjena: Na ova mesta ljudska noga ne sme da kroči

Autor: | 17/05/2016

0

Iako živimo u 21. veku i nebo nam je granica, postoje neka mesta na svetu na koja nam nije dozvoljeno (ili nije moguće) da kročimo. Takva mesta su uglavnom dobro ušuškana i okružena mnogobrojnim opasnostima koje ne bi trebalo izazivati.

Predstavljavamo vam pet lokacija od kojih svako ljudsko biće treba da se drži podalje.

Ostrvo Severni Santinel

Pleme koje naseljava ovo ostrvo u Bengalskom zalivu, od samog trenutka svog nastanka živelo je u izolaciji, odbijajući kontakt sa ljudima koji su se slučajno tu zatekli. Svako ko se našao u blizini bio je ubijen, uključujući i posadu helikoptera koja je nadletala ostrvo 2004. godine.

Ostrvo Grinjard

1942. godine Velika Britanija je na ovom škotskom ostrvu vršila ispitivanja antraksa. Ovo ostrvo je 1980. godine proglašeno najopasnijim mestom na svetu. Vršena su čišćenja na ostrvu od tada, ali retko ko bi se usudio da ode tamo.

Veliko svetilište Ise

Pristup ovom japanskom hramu dozvoljen je samo najvišim sveštenicima i pripadnicima kraljevske porodice. Hram je posvećen boginji Amaterasu. Do 1945. godine monasi su od ostatka sveta bili odvojeni rekom.

Ostrvo zmija u Brazilu

Na ovom brazilskom ostrvu žive neke od najopasnijih zmija na svetu uključujući i zlatnu zmiju čiji je ujed smrtonosan.

Surtsej

Ostrvo je nastalo nakon erupcije vulkana na obali Islanda šezdesetih godina prošlog veka i od tada pristup ostrvu imaju samo naučnici koji sprovode brojne eksperimente.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin

Najnovije vesti