Detoks dijeta: Izgubite pet kilograma za osam dana

Detoks dijeta: Izgubite pet kilograma za osam dana

Autor: | 21/05/2016

0

Ne znamo da li ste primetili, ali u poslednje vreme detoks dijete su apsolutni hit.

Po mišljenju nutricionista cilj nije samo da se smanji težina, već je važno da praktikujete zdrav režim ishrane koji neće narušiti vaše zdravlje.

Osnovna svrha ovih dijeta je pre svega potpuno čišćenje organizma od toksina nagomilanih tokom poslednjih nekoliko meseci.

Samo sveže voće i povrće imaju potrebne materije i elemente za detoksikaciju tela. Ova dijeta sadrži veoma malo kalorija i ne treba da se ponavlja više od jednom u četiri meseca, da ne biste uznemirili metabolizam. Potrebno je da pijete puno vode i zelenog čaja, dok ste na dijeti.

Prvi dan je prečišćavanje - konzumirate samo sveže ceđeni sok od voća i povrća - narandža, kivi, jabuka, grejp, paradajz, šargarepa, cvekla, spanać ili bilo šta drugo želite. Ovi sveže ceđeni sokovi stimulišu varenje i čiste ceo sistem za varenje. Treba da pijete 6-7 šolja soka ukupno.

Drugi dan na meniju je 450 grama sira i 4 šolje jogurta. Rasporedite u 3 obroka.

Treći dan imate svežu sezonsku salatu sa maslinovim uljem i bez soli i belo kuvano pileće meso za ručak i večeru uz salatu.

Četvrti dan je isti kao prvi ili dnevni meni se sastoji samo od sveže isceđenog soka; 6-7 šolja.

To su četiri najvažnija dana ishrane. U narednim danima vaša ishrana treba da sadrži dnevno 4 belanaca, sir, jogurt, ribu i piletinu, zajedno sa 2-3 sveže salate dnevno.

Ovaj režim može trajati više od 4 dana (mislimo na drugi ciklus ishrane) ako je vaš cilj je da smanjite rastući broj kilograma. Meni se sastoji samo od proteina i vlakana, bez šećera i masti, tako da će uspešno smanjiti telesnu težinu. Dok unosite dovoljno vitamina i minerala vaše zdravlje nije u opasnosti.

Nakon završene dijete treba da izbegavate nezdravu hranu koja goji, ako ne želite da ponovo vratite izgubljenu težinu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkastock hellomagazin
Tagovi: zdravlje

Najnovije vesti