Sve tajne lepote Danice Maksimović

Sve tajne lepote Danice Maksimović

Autor: | 21/05/2016

0


U vreme kada najveći broj žena koje to mogu sebi da priušte posle pedesete godine podležu trendu estetske hirurgije, glumica Danica Maksimović svoj izgled nije “stavljala pod nož”, a uprkos tome uspeva da sačuva mladalački izgled.

Uz iskren osmeh i nespornu harizmu, ova dama sa velikim šarmom nosi svaku svoju boru, ali je izuzetno posvećena zdravom načinu života. Najvažniji su joj izbalansirana ishrana, redovna fizička aktivnost i pažljiv izbor preparata, i s lakoćom joj uspeva da dostojanstveno nosi svoje godine.

Kako volite da započnete dan?

- Prvo se umijem hladnom vodom, onda sledi uobičajena higijena koja podrazumeva pranje zuba i tuširanje. Volim da se tuširam naizmenično hladnom i vrućom vodom, jer to podstiče cirkulaciju i budi organizam. Kada je reč o ishrani obavezno uzmem kašičicu meda i toplu vodu sa malo limuna, koja spere sve što je nataloženo na crevima i priprema organizam za doručak. Vodim računa o ishrani, pa ujutru konzumiram ugljene hidrate i masti. Nekada su to pahuljice sa jogurtom i mlekom, nekada hleb sa maslacem i džemom uz čaj, a volim i da napravim smuti od voća i povrća koje imam u kuhinji. Odavno sam razbila zablude o hlebu i mislim da ga ne bi trebalo izbegavati, ali treba biti umeren. Raženi ili integralni hleb ne mogu da štete, a uz to podstiču proizvodnju seratonina, odnosno hormona sreće. Jutarnju kafu volim da pijem polako i to je kod mene proces koji traje po jedan sat, zbog čega se budim ranije i za to vreme pregledavam svoj raspored i pravim planove kako ću provesti dan.

Na čemu se bazira vaša ishrana?

- Ja sam dete prirode, odrasla sam pored Rudnika i zato volim sve što je prirodno. I sada imam svoju baštu i znam kako svaka biljka napreduje, pa radije pričam njima nego što gledam vesti. U skladu sa tim, i moja ishrana se bazira na prirodnim namirnicama. Nikada ne prođe dan da ne pojedem bar jednu jabuku, volim banane koje drže sitost i jako su zdrave, ponekad mi šaka badema zameni obrok i svi znaju da ja u torbi uvek imam bananu, limun badem i crnu čokoladu koju ne konzumiram svakog dana i uzimam svega kockicu-dve, kada mi opadne energija. Salate su obavezne, volim rukolu i maslačak, kao i kupus koji razvija moždane vijuge. Začinim ih samo hladnim uljima i limunom, a jako je važno i da odstoje desetak minuta pre konzimiranja jer se tako lakše vare. Paradajz je takođe jako važan za žene jer je bogat magnezijumom, a važno je unositi i dovoljno selena i cinka. Često pre obroka pojedem polovinu grejpa jer drži sitost i samim tim ručate manje. Pravim sve vrste čorbi od mahunastog povrća, celera, paškanata, brokolija i mnogog drugog povrća. Ne jedem ništa što je mnogo slano, kao ni slatkiše, a redovno konzumiram i surutku.

Volite li meso i ribu?

- Bar dva puta nedeljno jedem ribu, lososa ili tunu koji su bogati omega 3 masnim kiselinama. Velika je grehota što ne mogu svi to sebi da priušte, ali savetujem ljudima da radije pojedu jednom nedeljno ribu nego što svakodnevno konzumiraju suhomesnate proizvode, koji su pravi otrov. Kada je reč o mesu, ne jedem ga često već radije biram pečurke. U mojoj kući se svakog dana jede “na kašiku” svejedno da li je reč o čorbama ili kuvanom jelu.


Da li vam se dešava da date sebi oduška za vreme praznika?

- U vreme praznika volim da pojedem sarmu, a kada je reč o pečenju, uglavnom volim da glođem koskice kako bi osetila taj ukus. Međutim, kada sam u inostranstvu, volim da pojedem specijalitete koji su karakteristični za to podneblje, pa tako u Italiji uživam u pastama, dok sam nedavno u Sarajevu sa velikom slašću pojela ćevape na kajamaku u predivnoj lepinji. Kada osetim da mi se jede pica, mladi krompirići sa mesom ili bilo šta drugo od kalorične hrane, ne odričem ih se, ali zato narednog dana povedem više računa, pa jedem što više salata koje speru sve masti. Takođe, nikada ne večeram kasno i mislim da je najgore što možete da uradite da legnete da spavate posle obroka, nebitno da li je reč o popodnevnoj dremki ili o večeri pre odlaska u krevet.

Kako se pridržavate svojih navika kada ste na snimanjima?

- Zahtevam da na setu imam salate i čorbe i o tome se detaljno dogovaram pre nego što prihvatim neki posao. Zanimljivo je da kada imam predstave posle četiri po podne ništa ne jedem i trudim se da ispraznim organizam i ne konzumiram diuretike jer kada se obuče kostim više nema mogućnosti za odlazak u toalet. Eventualno pojedem malo banane, ako sam baš gladna. Zato posle predstave jedem jabuku, grejp, jogurt i druge namirnice bogate vodom.

Da li se redovno rekreirate?

- Moj posao je takav da sam stalno u pokretu, ali i pored toga redovno radim vežbe. Ponekad idem na treninge, i najviše mi prijaju oni koji se rade u vodi, ali kada nisam u mogućnosti, vežbe radim kod kuće na podu, često dok gledam neku seriju ili film.


Na koji način negujete lice?

- Dvanaestu godinu zaredom idem kod mog dermatologa Biljane koja mi pravi njen čuveni ljubičasti losion koji jeste malo agresivniji, ali je odličan. Koristim veoma kvalitetne kreme kao što su “Dior”, “Lancome” ili “Sheseido”, ali i serume koji su nezamenjivi za ublažavanje bora. Mom licu je potrebna pažljiva nega jer sam zbog posla često dugo pod jakom šminkom. U inostranstvu glumci u pauzama skidaju šminku, dok kod nas to nije običaj, pa zato ja dok čekam svoje scene stavljam različite maske koje mogu da se koriste preko šminke kako bi se lice osvežilo. Preparati koje koristim su skupi, ali morate da ulažete u sebe ako želite da izgledate lepo. Pri tom, ne krijem svoje godine, kao ni bore koje su uglavnom smejalice. Ja samo nasmejana izlazim u narod, dok probleme rešavam u svoja četiri zida. Neko me zbog toga voli, a nekome smeta, ali to je tako. Moj osmeh nikada nije lažan.

Postoje li kozmetički tretmani bez kojih ne možete?

- Jednom mesečno odlazim na piling lica, mezoterapiju i posle toga sledi nanošenje maski. Sve to traje jedan sat, ali lice posle toga sija. Smatram da je mezoterapija fantastično otkriće, ali se ne bih usudila na agresivnije zahvate, naročito kada vidim koliko je žena upropastilo svoj izgled estetskom hirurgijom.

Volite li da tokom leta imate preplanuli ten?

- Protivnik sam solarijuma, a na suncu sam samo do deset ujutru i posle šest po podne. Od jedne meštanke na Adi Bojani dobila sam recept za savršen losion koji se pravi od pivo, maslinovog ulja i soka od narendane šargarepe. Devojke koje žele da dobiju bakarnu boju mogu to lako da naprave umesto što idu u solarijum.


Poznati ste kao osoba koja se odlično šminka, uživate li u tome?

- Da, ali jako vodim računa za koju priliku se šminkam, pa se zato za crveni tepih jako potrudim dok preko dana koristim veoma malo šminke.

Koliko vodite računa o kosi?

- Svaka žena koja vodi računa o svom izgledu mora da ima lepu i negovanu kosu i da ima svog frizera. Koristim kvalitetne šampone i maske i jako mi je važno da moja kosa ima dobar volumen.

Jeste li zaljubljenik u parfeme?

- Jesam, ali mi se malo koji parfem dopada. Ja sam temperamentna žena, pa mi sladunjave mirisne note ne stoje dobro i radije biram one reskije koje podsećaju na muške mirise. Imam svoje omiljene parfeme kao što su “Alegoria” od „Guerlaina“, obožavam zelenu “Pradu”, kao i “Opium Black” od „YSL“. Jako je važno menjati parfeme jer ako stalno koristite isti, koža postaje imuna na njega. Jedan parfem koristim deset do petnaest dana, pa ga odlažem i koristim drugi, a onda mu se vraćam kroz neko vreme.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Mirko Tabašević, Odeća