Pet saveta kako da izađete na kraj sa besom

Pet saveta kako da izađete na kraj sa besom

Autor: | 23/05/2016

0


Ako ste imalo obratili pažnju, mogli ste da primetite da ljutnja lošije utiče na vas nego na osobu na koju se ljutite.

Zapravo bes je jedno od najautodestruktivnijih osećanja i evo par saveta kako da promenite to raspoloženje kada u njega uđete.

1. Dišite duboko


Proces disanja je direktno povezan sa stanjem našeg uma i kada smo uzrujani disanje postaje plitko i brzo.

Ali ako mi svesno krenemo da produbljujemo disanje i da dišemo sporo i duboko um dobija informaciju da je telo opušteno i kao posledica i sam se opušta. Zato kada se sledeći put naljutite počnite da dišete od stomaka, preko grudi, do vrhova pluća potpuno lagano i sporo i posmatrajte kako se vaše raspoloženje menja

2. Promenite nozdrvu na koju dišete

Caka koja zagarantovano pomaže. Dok ste ljudi dobre su šanse da vam je jedna nozdrva aktivnija od druge i to najverovatnije desna.

Proverite kroz koju nozdrvu bolje prolazi vazduh, zapušite je, i 3 minuta dišite samo na drugu.

3. Uradite nešto korisno

Svaka emocija je zapravo energija obojena našim prethodnim iskustvima. Bes je izuzetno jaka energija i zamislite koliko dobrog možete da uradite sa tom silom. Spremite kuću, operite kadu, radite jogu, idite na trčanje.

Ne samo što ćte se razvedriti već ćete i imati i koristi od celog procesa.

4. Uradite položaj sečenja drva


Raširite noge, blago savijte kolena, ispreplićite prste na rukama kao da držite sekirom i sa udahom podignite ruke iznad glave, i naglo izdahnite oštro zamahujući rukama na dole, kao da sečete drva, ispuštajući zvuk „Ha“.

Ovo, za jači efekat možete čak i da radite iznad kreveta, koji će te sa svakim izdahom udariti rukama, radi jačeg oslobađanja besa.

5. Otvorite srce

Kada smo ljuti funkcionišemo iz glave, intelekta i srce nam se zatvara. Korenom šake trljajte prostor na nivou centra grudi, stvarajući utisak kao da svaki udah i svaki izdah prolaze kroz srce.

Brzo ćete osetiti olakšanje i moći ćete objektivno da sagledate situaciju koja vas je uznemirila.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Thinkstockphotos
Tagovi: stres zdravlje