Tri opasnosti u hotelskim sobama koje mogu da vam pokvare putovanje

Tri opasnosti u hotelskim sobama koje mogu da vam pokvare putovanje

Autor: | 04/06/2016

0


Iako je velika verovatnoća da je posteljina u hotelskoj sobi čista i sveže oprana, opasnost može da se krije ispod površine, tačnije na hotelskom dušeku.

Pre nego što se raspakujete, napravite kratku inspekciju sobe jer se u njoj mogu skrivati opasnosti koje mogu da vam pokvare putovanje.

1. Najprljaviji predmet u sobi

Neki predmeti u hotelskoj sobi pravo su leglo bakterija i virusa zbog kojih bi vaše putovanje moglo da se završi sa smetnjama u probavi, povišenom temperaturom ili nekom drugom zdravstvenom tegobom.

Naime, brojna istraživanja su potvrdila da je najprljaviji predmet u hotelskim sobama daljinski upravljač koji može da sadrži jednak broj mikroorganizama kao i WC daska.

Razlog je taj što ga dodiruje svako, a osoblje hotela ga nikada ne očisti. Na drugom mestu se nalazi telefon, odnosno njegova slušalica.

Savet: Pre nego što počnete da koristite neki od navedenih predmeta, temeljno ga prebrišite antibakterijskim maramicama.

2. Najprljavije mesto u sobi

Hotelske sobe su presvučene tepisima ili tepisonima koji na prvi pogled izgledaju vrlo čisto i održavano. Ali spoljni izgled zapravo je samo kamuflaža jer hotelski tepisoni skrivaju brojne opasnosti za vaše zdravlje.

Naime, servis za čišćenje tepiha ovu površinu održava vrlo površno što nikako nije dovoljno da ukloni svu prljavštinu unesenu cipelama, i za zdravlje opasne mikroorganizme poput gljivica, bakterija i virusa.

Isto tako, pranje tepiha radi se posebnim, agresivnim hemikalijama koje mogu da nadraže kožu i da izazovu alergijsku reakciju.

Savet: Hotelskom sobom nikada nemojte da hodate bosi. Sa sobom na putovanje uvek ponesite papuče.

3. Opasnost koja vreba iz kreveta

Iako je velika verovatnoća da je posteljina u hotelskoj sobi čista i sveže oprana, opasnost može da se krije ispod površine, tačnije na hotelskom dušeku. Pre nego što legnete ili izvadite stvari iz kofera i poslažete ih po krevetu, podignite plahtu i napravite kratki pregled dušeka.

Ako primetite neobična, sitna zrnca koja se kreću, reč je o stenicama. Iako možda zvuči paranoično, stenice u hotelskim sobama nisu nikakva retkost. Kada se jednom zavuku u vašu odeću, ovih sitnih životinjica koje se hrane ćelijama ljudske kože, vrlo teško ćete se osloboditi i postoji opasnost da ih na odeći prenesete i u vaš dom.

Savet: Ako posumnjate da se na vašem dušeku skrivaju stenice uklonite sve stvari iz sobe i odmah prijavite problem hotelskom osoblju.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: putovanja