Mali trikovi da zadržite bronzani ten i posle odmora

Mali trikovi da zadržite bronzani ten i posle odmora

Autor: | 13/06/2016

0

Kada letnji odmori prođu, većina ljudi je to vreme iskoristila za sunčanje i tamnjenje kože. Ali, uvek se pojavi problem, kako da taj lepi bronzani ten traje što duže. Za vreme odmora na plaži, naša koža pod dejstvom sunca postane tamnija, ali na žalost, ta boja nije dugotrajna. Kako biste održali ten, prirdržavajte se ovih trikova koje dermatolozi preporučuju.

Hranite kožu vitaminom A

Kako koža postaje suva pod dejstvom sunca, tako ima više potrebe za vitaminom A. Kožu možete mazati sa uljima, mlekom ili kremom koja sadrži ovaj vitamin, a možete i da se hranite, unošenjem tableta sa vitaminom A.

Često hidrirajte kožu

Hidriranje i zaštita kože sa odgovarajućim preparatima su obavezni pre kupanja u moru ili bazenu. Koža poslije kupanja se suši, a sa tim i postepeno gubi tamniji ten. Hidriranje će pomoći da zadržite boju.

Izbegavajte saune i agresivne pilinge za telo

Ukoliko često posećujete saunu, sačekajte malo posle tuširanja, jer boja brže spada sa kože koja je zagrejana. Izbegavajte agresivne pilinge za telo jer oni imaju sličan efekat kao sauna.

Jedite šargarepu, crveno voće i povrće i goveđe meso

U vaš svakodnevni meni ubacite više goveđeg mesa, mleka, jaja, kajsija, spanaća, šargarepe i bilo koje žuto ili crveno voće i povrće. Primenjujte pravilo da popijete čašu soka od šargarepe svako jutro. Tikvice su odlične u svim varijantama.

Koristite stare narodne recepte

Jedan od najčešćih trikova koji se koriste jeste kupanje sa kafom. Stavite nekoliko kašika kafe ili čaja u kupku sa kojom se tuširate ako želite da održite zlatan ten. Možete napraviti i masku za lice od izmiksanog paradajza, kojem ćete dodati jednu kašiku ulja i jednu kašiku mleka. Nanesite smesu na lice, držite 15 do 20 minuta a zatim isperite vodom, naizmenično toplom i hladnom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/thinkstock
Tagovi: lepota sunčanje ten

Najnovije vesti