Piletina u jogurtu i senfu za prave gurmane

Piletina u jogurtu i senfu za prave gurmane

Autor: | 18/06/2016

0

Iako niste vični kuvanju i pripremanju jela, ovaj recept ćete zavoleti jer je jednostavan, a ukus i miris su fantastični!

Samo pažljio pratite uputstva i uživajte u savršenom ručku!

Sastojci

300 g pilećeg filea od grudi (belo meso)
1 nemasni jogurt
1 mala kašika senfa
malo soli i bibera
peršun
1 mala kašika kurkume
par semenki korijandera

Priprema

1.
Pileći file (bez kožice!) nasecite na kockice i pecite 5 minuta u tiganju sasvim bez masnoće. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena.
2.
Onda zalijte jogurtom, dodajte senf, so i biber, kao i kurkumu i malo izmrvljene semenke korijandera, promešajte, pa dinstajte dallje na umerenoj vatri dok sva tečnost ne uvri, otprilike još 5 minuta.
3.
Pred sam kraj dinstanja dobro pospite naseckanim peršunom.

Posluživanje

Ova ukusna piletina ne zahteva mnogo, sasvim jednostavan prilog poput pirinča ili neke mešane osvežavajuće salate biće odličan izbor.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: piletina recepti