Koju dijetu odabrati pre mora

Koju dijetu odabrati pre mora

Autor: | 26/06/2016

0


Ulazak u prošlogodišnji kupaći kostim mnogima postaje nemoguća misija, zato evo kako bi trebalo odabrati dijetu pre odlaska na more.

Dijeta se najviše traži pre odlaska na godišnji odmor, ali nutricionisti tvrde - od ulaska u dva broja manji bikini - važnije je vaše zdravlje.

Najnoviji hit navodno je sladoled dijeta. Osim što će vas sladoled osvežiti u ovim vrućim letnjim danima - bogat je kalcijumom koji će vam ubrzati metabolizam i podstaći gubitak masnih naslaga.

Lakše je reći nego učiniti, pa je među mnogima, posebno strastvenim ljubiteljima mesa popularna takozvana mesna dijeta. Uz tu dijetu, obećavaju, za četiri nedelje, bez gladovanja, možete da skinete i 20 kilograma.

Tako su se "stesale" i Dženifer Lopez i Kejt Midlton. Ako ste zdravi, kratkoročno nisu opasne, ali izbacivanje ugljenih hidrata, konzumiranje pretežno mesnih namirnica koje zakiseljuju organizam može da bude veoma opasno.

Bizarnih nazovidijeta je mnogo, a sve koje se zasnivaju na unošenju jedne namirnice, tvrde stručnjaci, neće dovesti do rezultata. Najbolje je da jedete raznoliko i uravnoteženo.

Količina proteina treba da bude prisutna u svakom tanjiru, ali otprilike nikad ne više od veličine vašeg dlana, a 2/3 tanjira bi trebalo da bude raznobojno povrće, ili integralne žitarice.

Zdrava i uravnotežena ishrana idu ruku po ruku s telesnom aktivnošću.

U mesecima uoči sezone teretana je redovno puna. Svi pokušavaju da izgube kilograme brže-bolje, a mnogi kombinuju i ekspresne dijete.

Te agresivne dijete koje daju instant rezultat, isto tako iscrpljuju organizam, jer se vežbanjem se dodatno podstiče metabolizam. Savet je da vežbate redovno, minimalno tri puta nedeljno i uz uravnoteženu ishranu ćete postići rezultate.

 

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: Dijeta zdravlje