Obuzdajte želju za slatkišima uz pomoć ovog malog trika

Obuzdajte želju za slatkišima uz pomoć ovog malog trika

Autor: | 29/06/2016

0

Šećeri i ugljeni hidrati smatraju se hranom za tešenje jer stimulišu opuštanje "hormona sreće" endorfina i dopamina. Ali to je samo privremeno i vrlo brzo nivo energije naglo opada, a vaša želja za dodatnom hranom tj. energijom se ponovno javlja. Na našu sreću, postoji hrana koja reguliše želju za ugljenim hidratima. Proteini su najbitniji za ravnotežu šećera u krvi jer suzbijaju žudnju za šećerom i ugljenim hidratima.

Jedite više mesa, ribe, orašastih plodova, semenki, avokada, hladnih ulja poput kokosovog, prirodnog jogurta, jaja i maslaca od semenki, savetuje nutricionista Lili Suter.

Samo kašičica cimeta na dan oteraće vašu žudnju prema ugljenim hidratima. Uravnotežiće i niov šećera u krvi, a to će umanjiti "udar" insulina posle jela što vodi želji za hranom sa ugljenim hidratima. Cimet dodajte malo u hranu ili u čaj.

I umor može biti razlog

Spavate li premalo? Ako je odgovor potvrdan, telo će vam tokom dana tražiti dodatne kalorije kako bi si osiguralo energiju. Istraživanja su pokazala da pojedemo 300-400 kalorija više kada smo neispavani.

Nemojte koristiti hranu da bi promenili svoje raspoloženje, savetuje nutricionista. Učinite to na drugi način - kupkom, masažom, kafom s prijateljicom, omiljenim filmom, vežbanjem ili na neki drugi način.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/thinkstock