Potrebno je (za 6 osoba): 500 g pilećeg belog mesa, 500 g smrznutog mešanog kineskog povrća, 5 kašika ulja, kašika gustina i 300 ml vode. Za marinadu: 4 kašičice ljutog sosa, kašičica sirćeta, 5 kašičica soja sosa, 2 kašičice gustina, kašičica belog luka u prahu, 2 kašičice soli, kašičica karija i 2 kašičice ulja.
1 - U veću posudu sipajte sve sastojke za marinadu i mešajte viljuškom dok ne dobijete glatku smesu. Pileće belo meso očistite, operite, prosušite i isecite na sitnije komade ili uske trake.
2 - Izrezano meso potopite u marinadu, dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u ovoj smesi izvesno vreme na hladnom mestu. U međuvremenu, u dubokom tiganju zagrejte pet kašika ulja na visokoj temperaturi.
3 - Dodajte marinirano meso i pržite nekoliko minuta sa svih strana. Kada dobije lepu zlatno-braon boju, piletinu izvadite iz tiganja, sipajte smrznuto povrće, smanjite temperaturu i pržite pet minuta, povremeno promešajte.
4 - Kašiku gustina umutite sa 300 ml vode i sipajte u tiganj. Vratite piletinu i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta, uz stalno mešanje, dok povrće i meso ne omekšaju, a sos počne da se blago zgušnjava. Servirajte uz pirinač.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)