Potrebno je (za 6 osoba): 500 g pilećeg belog mesa, 500 g smrznutog mešanog kineskog povrća, 5 kašika ulja, kašika gustina i 300 ml vode. Za marinadu: 4 kašičice ljutog sosa, kašičica sirćeta, 5 kašičica soja sosa, 2 kašičice gustina, kašičica belog luka u prahu, 2 kašičice soli, kašičica karija i 2 kašičice ulja.
1 - U veću posudu sipajte sve sastojke za marinadu i mešajte viljuškom dok ne dobijete glatku smesu. Pileće belo meso očistite, operite, prosušite i isecite na sitnije komade ili uske trake.
2 - Izrezano meso potopite u marinadu, dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u ovoj smesi izvesno vreme na hladnom mestu. U međuvremenu, u dubokom tiganju zagrejte pet kašika ulja na visokoj temperaturi.
3 - Dodajte marinirano meso i pržite nekoliko minuta sa svih strana. Kada dobije lepu zlatno-braon boju, piletinu izvadite iz tiganja, sipajte smrznuto povrće, smanjite temperaturu i pržite pet minuta, povremeno promešajte.
4 - Kašiku gustina umutite sa 300 ml vode i sipajte u tiganj. Vratite piletinu i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta, uz stalno mešanje, dok povrće i meso ne omekšaju, a sos počne da se blago zgušnjava. Servirajte uz pirinač.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)