Sastojci
za krem
8 kašika šećera
2 vanilin šećera
2 kesice želatina (2×10 gr.)
za preliv od višanja
300 g višanja
150 g šećera
9 kašika vode
ako želite, malo limunovog soka
Priprema
Staviti želatin u pola čaše vode da nabubri. Zagrejati ga oko 15 sekundi u mikrotalasnoj da se istopi i postane tečnost. Zagrejati slatku pavlaku u koju ste dodali šećer i vanilin šećerdo ključanja, stalno mešajući da se šećer istopi. Skloniti sa vatre, dodati želatin, dobro izmešati i sipati u kalup koji se prethodno oblije hladnom vodom. Ako kalup nema poklopac, prekriti plastičnom folijom da se ne uhvati korica. Ostaviti nekoliko sati u frižider, najbolje preko noći.
Da bi lako panna cottu izvadili iz kalupa sve ivice blago odvojiti prstima i kalup oprezno potopiti na nekoliko sekundi u vrelu vodu.
Preliv
Istopiti šećer u vodi, zatim staviti da se kuva dva minuta. Dodati višnje i kuvati još pet minuta. Potrebno je da odstoji u frižideru nekoliko sati, najbolje dan ranije pripremiti.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)