Panakota sa višnjama

Panakota sa višnjama

Autor: | 11/07/2016

0

Sastojci

za krem

1 l mlečne punomasne slatke pavlake
8 kašika šećera
2 vanilin šećera
2 kesice želatina (2×10 gr.)

za preliv od višanja

300 g višanja
150 g šećera
9 kašika vode
ako želite, malo limunovog soka

Priprema

Staviti želatin u pola čaše vode da nabubri. Zagrejati ga oko 15 sekundi u mikrotalasnoj da se istopi i postane tečnost. Zagrejati slatku pavlaku u koju ste dodali šećer i vanilin šećerdo ključanja, stalno mešajući da se šećer istopi. Skloniti sa vatre, dodati želatin, dobro izmešati i sipati u kalup koji se prethodno oblije hladnom vodom. Ako kalup nema poklopac, prekriti plastičnom folijom da se ne uhvati korica. Ostaviti nekoliko sati u frižider, najbolje preko noći.
Da bi lako panna cottu izvadili iz kalupa sve ivice blago odvojiti prstima i kalup oprezno potopiti na nekoliko sekundi u vrelu vodu.

Preliv

Istopiti šećer u vodi, zatim staviti da se kuva dva minuta. Dodati višnje i kuvati još pet minuta. Potrebno je da odstoji u frižideru nekoliko sati, najbolje dan ranije pripremiti.

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: recepti