Nećete odoleti: Četiri predloga za brzi ručak u vrelim danima

Nećete odoleti: Četiri predloga za brzi ručak u vrelim danima

Autor: | 14/07/2016

0

Napolju je vrelo i nije vam do kuvanja i spremanja? Onda su ovi recepti pravo rešenje za vas.

Salata sa pasuljem i tunjevinom

Sastojci:

konzerva crvenog ili braon salatnog pasulja,

konzerva tunjevine u komadima,
glavica crvenog luka,
masline po ukusu,
začini,
maslinovo ulje,
malo soka od limuna.
Priprema: Iseckajte luk, dodajte konzervu pasulja i tunjevine. Deo maslina iseckajte, deo ostavite u komadu, poprskajte limunovim sokom, maslinovim uljem. Dodajte začine po ukusu, idealna kombinacija je origano i majčina dušica.

Brokoli sa jogurtom

Sastojci:

500 g brokolija,
3 dl jogurta,
100 g majoneza,
1 kašika jabukovog sirćeta,
1/2 glavice crvenog luka,
200 g slanine,
100 g pečenog suncokreta,
so.
Priprema: Pomešajte jogurt, majonez, sirće i so. Cvjetove brokolija pomiješajte sa lukom, isjeckanom slaninom i sjemenkama, pa prelijte dobijenim kremom i sve lijepo izmiješajte. Salatu preko noći stavite u frižider, pa je prije serviranja dekorišite sa lukom i sjemenkama.

Krompir salata sa susamom i kimom

Sastojci:

1 kg krompira,
2 glavice crnog luka,
1 kašika susama,
1 kašičica kima,
sirće,
biber,
ulje,
so.
Priprema: Susam malo propržite u suvoj posudi. Krompir dobro operite i skuvajte u ljusci. Kad se krompir prohladi oljuštite ga i isecite na kolutove i odmah prelijte mešavinom sirćeta, ulja, bibera i soli. Zatim u krompir umešajte propržen susam, iseckan crni luk i seme kima.

Pečurke i piletina s pirinčem

Sastojci:

500 g pečuraka,
250 g pirinča,
250 g pilećeg belog mesa,
500 g majoneza,
2 dl pavlake,
origano, biber, so.
Priprema: Kuvano pileće belo meso iseckajte na sitno i dobro izmešajte sa dinstanim i iseckanim pečurkama, obarenim pirinčem i ostalim sastojcima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hrana.roditelji.me
Tagovi: recepti ručak

Pročitajte još