Od vile do dive: Našminkajte se kao Nikolina Kovač

Od vile do dive: Našminkajte se kao Nikolina Kovač

Autor: | 17/07/2016

0

Lepa Nikolina Kovač zahvaljujući dobro izboru mejkapa i boja, može da se transformiše od prozračne i snene vile do glamurozne i vamp dive sa naslovnih strana.

Ali, kako doći do takvog izgleda? Jednostavno, samo pratite ove savete:

Vila Look

Kao podloga neka vam posluži neka od BB krema, a za one kojima je neophodna može i CC. Ako vam je ten mlečno beo i prozračan, vrlo je bitna nijansa rumenila koje birate.

Ružičasto kao breskva sa malo svetlucavog praha ili nežna kasija su izbor sa kojim nećete napraviti grešku.

Nanesite ga na središnji deo obraza, a zatim uz pomoć četeke razvucite ka jagodicama, ali ne preblizu oku.

Kuglice u boji zlata, bronzeri i ostale primamljive nijanse učiniće samo da vam lice izgleda "flekavo"... Ako niste vešti ne igrajte se ni sa konturisanjem lica, takođe možete izgledati neuredno i musavo.

Senka za oči je u paleti plavih nijansi, ali nebo-plava ili pak nežna tirkizna.

Maskara se nanosi u tankom sloju i nemojte dopustiti da vam trepavice od previše maskare izgledaju kao špagete!

Zaboravite na tamne olovke ispod donjeg kapka, jer će učiniti da izgledate umornije i starije. Ako baš želite, možete tankom četkicom povući liniju senkom u sivoj boji.

Ako je oko umorno, na sredinu gornjeg kapka stavite prstom tačku sjajne senke u prahu u beloj boji, a na spoljašnje uglove malo rumenila koje ste stavili na obraze.

Na usne stavite neki od sjajeva koji u sebi ne sadrže šljokice, već su u boji koja je slična rumenilu, takođe ne preterujte jer izgled "masnih" i teških usana nije primamljiv.

Glam Look

Za glam izgled osnova je najbitnija. Pošto je takva šminka rezervisana za veče, koristite podlogu sa većom prekrivnom moći, ali pažljivo birajte nijansu da ne bi dobili efekat "maske" na licu dok vam je vrat u drugoj nijansi.

Za ovaj look možete uzeti malo tamnije rumenilo, ali ga stavite jako malo. Ako ste preterali, bebi puder će vam pomoći da ga ublažite.

Ako niste vične ajlajneru, umesto njega poslužite se debljom olovkom u crnoj boji, posebno ako ima šljokica u sebi.

Senka može biti od zlatne do indigo plave, ali, budite kreativni i poigrajte se četkicama, tako da senka ne izgleda kao da ste je naneli špahtlom za malter!

Maskara je bogato nanešena, dok su usne obavezno u nekoj od aktuelnih crvenih nijansi. (od boje vašeg tena zavisiće i nijansa koja vam odgovara, probajte na spoljašnjem delu nadlanice)

Pogledajte Nikolinu i počnite da vežbate, iako izgleda teško i mnogi će reći: lako je njoj jer je lepa, tako možete izgledati i vi uz malo truda i muke, vredi pokušati zar ne?

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. instagram