Potrebno je:
30 gr kvasca
500 gr brašna
150 ml. jogurta
150 ml. mleka
2 kašike susama
1 kašika inzegralnog brašna
2 kašike zobenih pahuljica
1/2 šoljice ulja
2kašike lanenog semena
malo soli
1 kašika dulečnog semena
1 kašika šećera
Priprema:
Kvasac i šećer rastopiti u malo mlake vode pa dodati jogurt i mleko, brašno, so i sve nabrojane sastojke i umesiti srednje tvrdo testo, ostaviti da naraste.
Premesiti ga i staviti u pleh da opet naraste.
Kad je naraslo malo ga pokvasiti odozgo vodom ili namazati belancetom pa posuti sa semenkama. Peći na 180 stepeni C 40- 45 minuta
Pročitajte još
Proleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)