Tajne letnje oaze svetskih zvezda

Tajne letnje oaze svetskih zvezda

Autor: | 05/08/2016

0
Hotel Esencia

Ako želite da potpuno uživate na odmoru, ugledajte se na svetske zvezde koje leto provode na mestima gde malo ko može da ih pronađe.

"Hotel Esencija", Meksiko

Rekonekcija s prirodom

Između visokih palmi i trošnih koliba na šećernobelom pesku Rivijere Maja nalazi se jedno mesto koje čak i radari teško pronalaze. Ako poželite da pobegnete od svih, a da niko ne može da vam uđe u trag osim velike porodice radoznalih iguana koje su ovde domaće životinje, "Hotel Esencija" je pravi izbor.

Poluostrvo Jukatan koje vrvi od misterioznih majanskih hramova, topli Meksički zaliv, Kankun u neposrednoj blizini i mirisi egzotičnog karipskog rastinja privlače mnoge svetske zvezde, i nemojte se iznenaditi ako se na plaži sudarite sa Karom Delevinj ili u tirkiznoplavim talasima sretnete Kameron Diaz i Džaredom Litom.

Ako vam nije interesatno da surfujete ili vežbate jogu u nekom od raskošnih vrtova hotela, možete da se opuštate u ležaljkama i uživate u živom "razgovoru" papagaja u svim mogućim bojama.
"Hotel Esencija" je prava oaza u džungli. Učiniće da istog trena kad stignete u ovaj raj na zemlji zaboravite na sve stresove i pritiske koje ste ostavili za sobom. No, to zadovoljstvo nije nimalo jefitno – noćenje u rizortu košta 620 dolara.

"Alila Džabal Akdar", Oman

Sobe s filmskim pogledom

Alila Jabal Akhdar

Visoko u Al Hadžar planinama, okružen surovim krečnjačkim stenama i pustim padinama, hotel "Alila Džabal Akdar" pruža pravi odmor za dušu, naizgled daleko od civilizacije. Da ne znate o čemu je reč, pomislili biste da ste se našli u nekom nepristupačnom malom kamenom selu koje se ni po čemu ne razlikuje od okolnih mesta. Svi apartmani uređeni su tako da oslikavaju reljef, sa balkonima od eukaliptusa i bazenima u orijentalnom stilu, a svaka soba ima i kadu koja je toliko velika da u njoj možete da plivate. Tu su i spa centar sa tradicionalnom masažom i restoran sa izvrsnim lokalnim specijalitetima.

U interesantan rizort u Omanu često svraćaju princ Hari, premijer Velike Britanije Dejvid Kameron i druge poznate ličnosti koje vole avanturistički odmor u stilu Indijane Džonsa. Za jednu noć treba izvojiti najmanje 360 dolara.

L'Andana, Italija

Okrepite se svežim vazduhom

L'Andana

Prelepo imanje Medičijevih u srcu Toskane nekada je bio letnjikovac i lovački dom kralja Leopolda Drugog. Poput celog zdanja okruženog stoletnom šumom, i enterijer je uređen u tradicionalnom toskanskom stilu, sa klasičnim nameštajem i velikim kitnjastim ogledalima. Bazeni u prostranim vrtovima potiču iz vremena kada je vila sagrađena.

Živopisna okolna brda možete obići na biciklu i uživati u pogledu na krajolik, koji kao da je "pobegao" sa renesansnih slika. U vili postoji i škola kuvanja, u kojoj će vas vrhunski majstori kulinarstva naučiti kako se spravljaju poznata toskanska jela. Izbor vina je, podrazumeva se, više nego bogat. Zato ni ne čudi što mesta u L'Andani mesecima unapred rezervišu Naomi Kempbel, Danijel Krejg, Sting i njegova supruga Trudi Stajler. Sve ih je očarala šarmantna Toskana.

"Grejs Mikonos", Grčka

Obnavljanje energije na egejski način

Grace Mykonos

Mikonos je sinonim za uživanje. Grčka Ibica. Destinacija na koju se svakog leta sjate svetske zvezde i najbolje jahte, a u hotelu "Grejs Mikonos" među stalnim gostima su, na primer, Alesandra Ambrosio i Elizabet Harli. Iz apartmana koji su puni svetla i sunca pogled puca na Egejsko more i Kikladski arhipelag, na čuvene vetrenjače i bele kuće po kojima je ovo mondensko ostrvo poznato, a i sam rizort je građen u istom stilu.

Osoblje će učiniti sve kako biste se zaista osećali kao da vam je raj na dohvat ruke.

Luksuzni hotel nalazi se na uzvišenju i stepenasto se spušta do plaže Agios Stefanos, pored koje pristaju trajekti i kruzeri iz celog sveta. Budući da je na Mikonosu, s obrizrom na njegov renome, sve preskupo, ni noć u rizortu nije jeftina – od 500 dolara pa naviše.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash/gettyimages/facebook

Najnovije vesti