Miso supa sa rezancima za 15 minuta

Miso supa sa rezancima za 15 minuta

Autor: | 08/08/2016

0


Malo azijske kuhinje.

Može na prvi pogled da deluje malo egzotično sa svim tim sastojcima, ali svaki od njih možete da kupite na maloj kineskoj pijaci u 70. bloku koja se nalazi između dva starija objekta kineskog tržnog centra.

Bok čoi - zeleno lisnato povrće koje podseća na blitvu ( na fotografiji ovi listići pri samom vrhu)

Miso pasta - pasta od fermentisane soje koja se rastapa u vodi i čini bazu za supu

Tofu - sir od soje. Za njega stvarno preporučujem kupovinu u 70om bloku jer prodaju sveži tofu, koji nije onoliko kompaktan i nabijen kao onaj koji se prodaje u zdravim hranama i ima mnogo lepši ukus.

Kod Kineza 1 kg košta 150 din, a u zdravoj hrani 200 grama su 200 i nešto din.

Sveži kineski rezanci - za ovaj recept mogu da se zamene i onim suvim koji se prodaju uz one instant supice.

Oni takođe mogu da se kupe kod Kineza, sami za sebe. Sveži su lepši, ali suvi duže stoje. Ako nemate ni jedno ni drugo možete da zamenite bilo kojom testeninom.

Svi sastojci koje sam koristila su poprilično jeftini, i zapravo po činiji ova supica (koja je sasvim dovoljna da bude ceo obrok) ispada manje od 100 din.

Dakle ukusno, egzotično, zabavno, brzo i ekonomično :)

Sastojci: (za 4 porcije)

2 čena belog luka

1 kockica izrendanog đumbira
1 1/2 l vode
4 kašike miso paste
4 mlada bok čoi-ja
4 šake tofua seckanog na kockice (oko 200 gr)
4 šake mlade zelene boranije
1/2 kg svežih (ili suvih) kineskih rezanaca

Prvo pripremite sve sastojke. Bok čoi operite i odsecite koren. Tofu iseckajte na kockice. U veću šerpu sipajte vodu i dodajte joj miso pastu, sitno seckani beli luk i rendani djumbir. Kada provri skroz smanjite vatru i dodajte rezance i boraniju.

Neka se kuvaju par minuta dok rezanci ne budu skuvani. Zatim rasporedite rezance i boraniju (bez supe) u velike duboke tanjire. Pre stavite listiće svežeg bok čoija i kockice tofu i prelijte supom. Za ukras možete da pospete sa seckanim zelenim delom mladog luka.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: recepti