
Malo azijske kuhinje.
Može na prvi pogled da deluje malo egzotično sa svim tim sastojcima, ali svaki od njih možete da kupite na maloj kineskoj pijaci u 70. bloku koja se nalazi između dva starija objekta kineskog tržnog centra.
Bok čoi - zeleno lisnato povrće koje podseća na blitvu ( na fotografiji ovi listići pri samom vrhu)
Miso pasta - pasta od fermentisane soje koja se rastapa u vodi i čini bazu za supu
Tofu - sir od soje. Za njega stvarno preporučujem kupovinu u 70om bloku jer prodaju sveži tofu, koji nije onoliko kompaktan i nabijen kao onaj koji se prodaje u zdravim hranama i ima mnogo lepši ukus.
Kod Kineza 1 kg košta 150 din, a u zdravoj hrani 200 grama su 200 i nešto din.
Sveži kineski rezanci - za ovaj recept mogu da se zamene i onim suvim koji se prodaju uz one instant supice.
Oni takođe mogu da se kupe kod Kineza, sami za sebe. Sveži su lepši, ali suvi duže stoje. Ako nemate ni jedno ni drugo možete da zamenite bilo kojom testeninom.
Svi sastojci koje sam koristila su poprilično jeftini, i zapravo po činiji ova supica (koja je sasvim dovoljna da bude ceo obrok) ispada manje od 100 din.
Dakle ukusno, egzotično, zabavno, brzo i ekonomično :)
Sastojci: (za 4 porcije)
2 čena belog luka
1 1/2 l vode
4 kašike miso paste
4 mlada bok čoi-ja
4 šake tofua seckanog na kockice (oko 200 gr)
4 šake mlade zelene boranije
1/2 kg svežih (ili suvih) kineskih rezanaca
Prvo pripremite sve sastojke. Bok čoi operite i odsecite koren. Tofu iseckajte na kockice. U veću šerpu sipajte vodu i dodajte joj miso pastu, sitno seckani beli luk i rendani djumbir. Kada provri skroz smanjite vatru i dodajte rezance i boraniju.
Neka se kuvaju par minuta dok rezanci ne budu skuvani. Zatim rasporedite rezance i boraniju (bez supe) u velike duboke tanjire. Pre stavite listiće svežeg bok čoija i kockice tofu i prelijte supom. Za ukras možete da pospete sa seckanim zelenim delom mladog luka.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)