Meksički vege burgeri

Meksički vege burgeri

Autor: | 13/08/2016

0


Za mnoge su ovi burgeri nedoljivi. Divni, lagani i letnji.

Sastojci:

400 gr različitih vrsta pasulja (ja sam koristila šareni i braon pasulj)
100 gr prezli + još malo za posipanje
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika semena korijandera
1 čen belog luka
1 manja glavica crvenog luka
10ak listića peršuna
2 kašike limunovog soka
so, biber i čili po ukusu
aleva paprika
lepinja, avokado, paradajz, crveni luk i kisela pavlaka za serviranje

Pasulj može da bude iz konzerve. Ako ga sami spremate, natopite ga noć pre spremanja u vodi, ujutru promenite vodu i kuvajte dok zrno ne postane meko (oko sat vremena, ali zavisi od vrste pasulja).

Procedite i prebacite u blender. Dodajte prezle, maslinovo ulje, korijander, peršun, beli i crni luk. Izmiksajte dok smesa ne postane glatka. Probajte i dodajte so, biber i čili po ukusu. Ako imate utisak da je smesa previše retka dodajte još malo prezli.

Oblikujte kuglice i spljoštite ih na radnoj površini koju ste posuli prezlama i alevom paprikom.

Ispržite na malo maslinovog ulja na srednjoj vatri 3-4 minuta s jedne i 3-4 minuta sa druge strane.

Lepinju premažite kiselom pavlakom, poslažite avokado na avokado stavite pljeskavice i još malo kisele pavlake i par kolutića crvenog luka.

Prijatno

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: recepti