Nataša Pavlović: Volim nepotpunost koja daje na prirodnosti

Nataša Pavlović: Volim nepotpunost koja daje na prirodnosti

Autor: | 14/08/2016

0


Životna svakodnevica naučila je Natašu Pavlović da postane praktična žena, a svoja iskustva rado prenosi u autorskoj emisiji na televiziji “Prva”, koja je za kratko vreme postala jedna od najgledanijih na domaćim televizijskim stanicama.

Od saveta koje daje ženama posebno se ističu oni o negovanju prirodne lepote.

Zahvaljujući dugogodišnjem manekenskom angažmanu i saradnji sa vrhunskim šminkerima, frizerima, pa i kozmetičarima i dermatolozima, Nataša je postala pravi ekspert u ovoj oblasti.

Tako, autorka emisije “Praktična žena” ima rešenje za instant svež izgled, borbu protiv bora, preplanuli ten tokom leta i mnoge druge stvari koje interesuju svaku pripadnicu lepšeg pola.

Koje praktične savete za negu iz vaše emisije najradije primenjujete?

- To su upravo oni saveti koje sam isprobala ne jednom već ih primenjujem niz godina. Recept za prirodni losion za telo koji sama pravim rado sam podelila sa publikom, a oni koji nisu gledali emisiju mogu da ga pronađu na sajtu prakticnazena.tv. On sjajno hidrira kožu, a pravi se od prirodnih ulja, vode i malo morske soli. Moj drugi omiljeni trik je skidanje šminke sa očiju bebi-uljem, jer tako čuvamo najtanju kožu oko očiju koja je sklona borama. Trudim se, prvenstveno leti, da taj deo ne sunčam, pa stavljam ogromne naočare za sunce i kremu sa jakim zaštitinim faktorom.


Imate li recept za instant svež izgled i posle neprospavane noći?

- Upravo u mojoj emisiji sam od jedne kozmetičarke saznala za botoks masku koja garantuje svež izgled. Pravi se tako što se umuti belance sa kašičicom šećera, potrebno je da stoji na licu petnaest minuta, a potom se ispere mlakom vodom.

Volite li da imate mnogo kozmetičkih proizvoda ili se rukovodite parolom “manje je više”?

- Nekada sam ih imala previše, a potom sam shvatila koliko je to besmisleno, i da su sve to samo varijacije na temu. Sada akcenat stavljam na kvalitet, a ne kvantitet, i prezadovoljna sam. Čak ne smatram da kvalitet podrazumeva visoku cenu. Kreme za lice koje koristim nisu skupe, a odlične su. Probala sam i najskuplje i najjeftinije i prošla sve faze dok nisam našla meru.

Šta se od kozmetičkih proizvoda uvek nalazi u vašoj torbi?

- Automobilčići mog sina odavno su zamenili kozmetiku u mojoj torbi, pa sada nosim samo balzam za usne i turpiju za nokte.

Na koji način ujutru, a na koji uveče negujete lice?

- Uveče dobro očistim lice, ukoliko imam jaku televizijsku šminku, prvo očistim oči bebi-uljem, a ostatak lica umijem kupkom za bebe. Potom lice još jednom očistim vodom za čišćenje i na čelo stavim blagu hidratantnu kremu, a na ostatak lica nešto jaču. Trudim se da kožu ne razvlačim dok to radim i da pokreti idu nagore, a ne nadole. Ujutru se samo umijem i proverim da li mi je potrebna krema, osetim to pod prstima. Leti obavezno stavljam kremu za sunčanje.


Da li s promenom godišnjeg doba menjate i preparate za negu?

- Leti koristim blaže kreme za lice, a kada sam na moru, obavezno koristim kreme sa zaštitnim faktorom. Tada ne koristim citrusne proizvode jer oni prilikom izlaganja suncu izazivaju fleke na licu, a na kosu stavljam kokosovo ulje.

Volite li da dobijete preplanuli ten na letovanju?

- Ovo ne preporučujem drugima, ali ja od sunca ne bežim ni kada je najjače. Godinama se i kupam i sunčam po jakom suncu, ali koristim kreme sa jakim zaštitnim faktorom, a imam i jak pigment. Samo se trudim da mi lice nije na suncu, pa ga prekrivam maramom ili boravim u hladu. Uglavnom se desi da mi lice bude šareno posle letovanja, jer koristim jake tonirane kreme, ali ne marim, jer znam da tako sprečavam nastanak bora.

Imate li tajni recept i za zdravu kosu?

- Tajni ne postoji, samo javni - što manje tretiranja jakim farbama, blajhanja, isušivanja čestim peglanjem i slično. Kada se kosa uništi, samo možemo da čekamo da naraste nova. To je ok, kosa bar raste. Kokosovo ulje daje kosi sjaj i lepo je oblikuje, ali ne može da je regeneriše.

Jeste li vešti u šminkanju?

- Dugo me šminkaju profesionalci, ali još nisam savladala njihovu veštinu, pa im se rado prepuštam. Privatno se ne šminkam mnogo - tek malo korektora, rumenila, maskare i balzama za usta. Za večernje izlazake stavljam i tamni bordo karmin, a ponekad i samo njega. Volim nepotpunost u šminkanju koja daje na prirodnosti.

Da li ste se uvek dobro osećali u svojoj koži?

- Nisam, kada sam imala dvadeset kilograma viška. To je bilo povezano i sa psihičkim traumama, tako da sam sveukupno bila nesrećna. Smatram da ne moraju svi da budu mršavi i jedino tako prihvatljivi. Obožavam kada vidim puniju, a zadovoljnu ženu. Ipak, mene svaki moj višak kilograma vrati u te nemile dane traume, pa se trudim da to izbegnem.

Kakve parfeme volite?

- Neekscentrične, ali osobene i neobične. Dugo već koristim “Molekul” i zimi “Black Afgano”, ponekad ih i pomešam.

Birate li mirisne note i za supruga?

- Da, mada on zaboravlja da stavi parfem. Nema tu naviku, pa ja jurim za njim i prskam ga. Upravo sam njemu svojevremeno kupila “Black Afgano” koji je uniseks, ali kada ga je stavio, shvatila sam da je, što se mog ukusa tiče, to skroz ženski parfem, pa je tako dopao meni. Na muškarcima volim nedvosmisleno muški ton.

Vodite li računa o ishrani?

- Kada se ugojim, vodim računa o ishrani i tada ne kombinujem proteine i ugljene hidrate, a trudim se i da uveče ne konzumiram ugljene hidrate i slatkiše. Kada imam relativno dobru kilažu, jedem sve, a naročito mi se dopada indijska hrana. Ipak, leti najviše konzumiram voće i povrće.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Arhiva Hello!