Letnji ručak na brzinu: Tikvice sa dve vrste sira

Letnji ručak na brzinu: Tikvice sa dve vrste sira

Autor: | 22/08/2016

0

Sastojci
3 velike tikvice
1 kašika maslinovog ulja
½ šolje tvrdog, belog sira
½ šolje mrvica hleba
1 šolja paradajz sosa
½ šolje mocarele
So, biber, bosiljak

Priprema

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nauljite pleh.
2. Tikvice isecite na kolutove širine oko 1 cm, posolite ih i ostavite da se ocede, pa ih obrišite ubrusom.
3. U posudi pomešajte mrvice hleba i sitno izrendan tvrdi sir, so i biber.
4. Uvaljajte svaku tikvicu u tu mešavinu pa ih stavite u pleh u jednom sloju.
5. Pecite dok ne postanu zlatne i hrskave.
6. Izvadite ih iz pleha pa na dno stavite paradajz sos koji ste začinili sa soli, biberom i bosiljkom.
7. Na umak stavite deo tikvica, pospite mocarelom i još ribanog sira. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, ali završite tako da je sir na vrhu.
8, Pecite oko 10-15 minuta dok se sav sir ne otopi. Kratko ohladite i poslužite.

Komentari (0)

Loading
Bojan Guliver/Thinkstock
Tagovi: recepti