Palačinke sa limunom i makom

Palačinke sa limunom i makom

Autor: | 19/09/2016

0


Znate one dane kada ce crni oblaci samo smenjuju...i tako redom i onda iz tog oblaka krene i da pljušti. Vama direkt na glavu.

I onda par trenutaka stojite onako pokunjeni znajući da imate dve opcije: ili da ostanete ispod tog oblaka, da pokisnete do gole kože i potpuno se predate. Ili da napravite svoje lično sunce i oterate oblake.

Sastojci: (za 4 osobe)

2 šolje brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soda bikarbone
2 kašike šećera
2 kašike sitno iseckane kore limuna
2 šolje jogurta ili mlaćenice
2 jaja
1 kašičica vanila ekstrakta
2 kašike limunovog soka
4 kašike istopljenog putera
2 kašike maka
masnoća za prženje
med za prelivanje
mak za posipanje

Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, so i dodjate korice limuna koje ste prethodno istrljali sa šećerom, tako limunova kora pusti ulja i dobije jaču aromu.

U drugoj posudi pomešajte istopljeni puter, jaja, jogurt, limunov sok i vanilu. To sjedinite pa prespite u mešavinu sa brajnom. Mutite dok se ne sjedini pa dodajte mak i ostavite da odstoji 10ak minuta.

Zagrejte tiganj na srednje jaku temperaturu, podmažite ga neutralnim uljem ili puterom. Sipajte masu u centar tiganja i pustite da se sama razlije. Za palačinke ove veličine bilo je potrebno oko 3 kašike smese. Kada na gornjoj strani počnu da se prave mehurići i masa se osuši prevrnite palačinku i pecite još minut pa je izvadite iz tiganja.

Palačinke možete da održavate toplima u mlakoj rerni ili ih jednostavno dobro ušuškajte u alu foliju.

Za prelivanje možete da zgrejete med tako što sam teglu stavite u šerpicu sa toplom vodom.

Poslažite palčinke jednu na drugu, dodajte kockicu putera i prelijte toplim medom pa pospite sa po još kojom kašičicom maka jer daje tako neku divnu orašastu aromu, a i zabavno je dok krcka pod zubima.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs joythebaker.com

Pročitajte još