Srce od hleba za mališane iz Zvečanske

Srce od hleba za mališane iz Zvečanske

Autor: | 17/10/2016

0

Povodom obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanije Lesaffre i DonDon obradovale su svežim pecivom mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i tom prilikom ovoj ustanovi uručili nesvakidašnji hleb u obliku srca.

Ovaj specijalni poklon pripremili su, uz pomoć profesionalnih pekara, mališani nižih razreda beogradskih osnovnih škola, u okviru edukativne radionice “Deca mese za decu” održane u Lesaffre pekarskom centru. Pored Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, u nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, Lesaffre i DonDon svoje prozvode donirale su različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci širom Srbije.

 

- Cilj ove radionice bio je da mališani saznaju više o tome kako se priprema ova, prva ljudskom rukom pravljena namirnica, kao i da nauče važnu lekciju iz humanosti, pomažući svojim drugarima. U saradnji sa našim partnerom već nekoliko godina obeležavamo ovaj za nas bitan datum, trudeći se da ukažemo na značaj hleba kao namirnice i njegovu ulogu u našoj tradiciji. U svetu se ove godine Svetski dan hrane i hleba obeležava sa fokusom na bacanju hrane, pa je ovo prilika da ukažemo na taj problem i u Srbiji, gde se nezvanično svake godine baci 250 000 tona hrane - izjavila je ovim povodom Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.

- Već treću godinu uoči Svetskog dana hleba koji se obeležava širom sveta, u saradnji sa našim najvećim partnerom, doniramo pecivo mališanima iz domova i centara za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije. Ove godine kroz akciju „Deca mese za decu“ uključili smo i naše mališane u želji da im približimo način pripreme jedne od najvažnijih namirnica. Naši mali majstori pokazali su veliko umeće i kreativnost, ali i ogromnu želju da učestvuju u akciji pripremanja donacije za svoje drugare iz Centra za zaštitu dece u Zvečanskoj - izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.

Mali pekari su tokom radionice bili odlični u savlađivanju veštine pravljenja hleba. Naučili su mnogo o ovoj namirnici na kojoj se zasniva ishrana čoveka još od praistorije. Uz priču o tome koliko je važno činiti dobra dela, saznali su mnogo zanimljivosti o hlebu, njegovom postanku i putu kroz vreme. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi voditelj Deki Pantelić i klovn Marko.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: PR

Pročitajte još