Povodom obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanije Lesaffre i DonDon obradovale su svežim pecivom mališane iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i tom prilikom ovoj ustanovi uručili nesvakidašnji hleb u obliku srca.
Ovaj specijalni poklon pripremili su, uz pomoć profesionalnih pekara, mališani nižih razreda beogradskih osnovnih škola, u okviru edukativne radionice “Deca mese za decu” održane u Lesaffre pekarskom centru. Pored Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, u nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, Lesaffre i DonDon svoje prozvode donirale su različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci širom Srbije.
- Cilj ove radionice bio je da mališani saznaju više o tome kako se priprema ova, prva ljudskom rukom pravljena namirnica, kao i da nauče važnu lekciju iz humanosti, pomažući svojim drugarima. U saradnji sa našim partnerom već nekoliko godina obeležavamo ovaj za nas bitan datum, trudeći se da ukažemo na značaj hleba kao namirnice i njegovu ulogu u našoj tradiciji. U svetu se ove godine Svetski dan hrane i hleba obeležava sa fokusom na bacanju hrane, pa je ovo prilika da ukažemo na taj problem i u Srbiji, gde se nezvanično svake godine baci 250 000 tona hrane - izjavila je ovim povodom Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.
- Već treću godinu uoči Svetskog dana hleba koji se obeležava širom sveta, u saradnji sa našim najvećim partnerom, doniramo pecivo mališanima iz domova i centara za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije. Ove godine kroz akciju „Deca mese za decu“ uključili smo i naše mališane u želji da im približimo način pripreme jedne od najvažnijih namirnica. Naši mali majstori pokazali su veliko umeće i kreativnost, ali i ogromnu želju da učestvuju u akciji pripremanja donacije za svoje drugare iz Centra za zaštitu dece u Zvečanskoj - izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.
Mali pekari su tokom radionice bili odlični u savlađivanju veštine pravljenja hleba. Naučili su mnogo o ovoj namirnici na kojoj se zasniva ishrana čoveka još od praistorije. Uz priču o tome koliko je važno činiti dobra dela, saznali su mnogo zanimljivosti o hlebu, njegovom postanku i putu kroz vreme. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi voditelj Deki Pantelić i klovn Marko.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)