Male beauty tajne Ane Sević: Volim da koristim bakine recepte za negu

Male beauty tajne Ane Sević: Volim da koristim bakine recepte za negu

Autor: | 26/11/2016

0

Pevačica i voditeljka emisije "Neki novi klinci" Ana Sević još u najranijoj mladosti stekla je naviku da vodi računa o nezi koju su joj usadili ženski članovi porodice. Zanosna brineta, čiji je zaštitni znak bujna kosa, od bake je naučila da čovek prvo mora da se neguje iznutra, a tek potom spolja akcenat stavlja na ispunjeni život i unos vitamina, a onda i na spoljnu negu. Za osmeh na njenom licu najviše zasluga imaju suprug i kolega Darko Lazić i njihova dvogodišnja kćerka Lorena, ali i posao kojim se bavi. Dvadesetdevetogodišnja pevačica namirnice iz kuhinje rado koristi u službi lepote i zajedno sa bakom redovno sakuplja isečke iz novina sa receptima za najrazličitija pakovanja za negu kože i kose.

- Nega je sastavni deo moje svakodnevice. Oduvek sam bila prava devojčica i obožavala sam da se negujem i praktikujem bakine prirodne recepte za negu, a tako je i danas. Bezvredni su svi kozmetički tretmani ako ne unosimo vitamine i ne pridajemo značaj izvoru svega, a to je naše unutrašnje biće. Mislim da je to jedini pravi način da budemo lepi i isijavamo i spolja.

Kakvi su vaši jutarnji, a kakvi večernji rituali?

- Već po navici, čim otvorim oči, pijem vitamine koji mi obezbeđuju snagu i hrane moje telo. Imam normalan tip kože koji je zimi nešto suvlji, tako da pre nanošenja šminke obavezno stavljam serum i kremu za lice. Uveče pažljivo skidam mejkap, prvo vlažnim maramicama, pa gelom za umivanje i na kraju lice očistim tonikom kako bih bila sigurna da ništa od šminke nije ostalo. Posle toga samo nanesem noćnu kremu.

Bez kojih preparata za negu ne možete?

- Dugo sam tražila odgovarajuće preparate za moje lice, jer volim kreme koje nisu teške, a delotvorne su. Onda sam otkrila brend Obey your body kojim sam oduševljena. Volim sve njihove proizvode, od pilinga za telo koji je od soli iz Mrtvog mora sa uljem, vodenog pilinga za lice, gela za čišćenje lica i svih ostalih krema. Zaista sam oduševljena rezultatima, a što je najbolje, reč je o prirodnoj kozmetici.

Idete li redovno na kozmetičke tretmane?

- Pre nekoliko meseci počela sam da radim mezoterapiju lica i primećujem rezultate. Moja koža je zbog teške šminke pod stalnim stresom, tako da su ovi tretmani kao stvoreni za mene.

Da li ste zbog jake scenske šminke nekada imali probleme sa kožom lica?

- Osim što mi se nekada koža umori ili postane prezasićena određenih preparata, drugih problema nisam imala. Ni u pubertetu nisam imala problematičnu kožu, a moje baka i mama izgledaju mnogo mlađe nego što jesu. Zahvalna sam Bogu što sam i ja nasledila njihove gene.

Na čemu se bazira vaša ishrana?

- Način ishrane je naredna stavka koju želim da promenim. Nisam zadovoljna kako se hranim jer se moja ishrana uglavnom bazira na slatkišima, što nije dobro. Nikada nisam vodila računa o tome šta jedem, niti sam držala dijete, ali izvesne promene su mi potrebne. Moj suprug u šali zna da kaže: `Ti jedeš da bi živela, a ja živim da bih jeo`. I zaista je u pravu, jer ja nisam ljubitelj hrane i jedem samo zato što moram. Uživam samo u pici i špagetama.

https://www.hellomagazin.rs/zivot/maska-od-cetiri-sastojka-koja-brise-bore-po-receptu-sofije-loren/

Jeste li lako skinuli višak kilograma posle porođaja?

- Imala sam sreću, mada ću opet zahvaliti genetici, da sam se ugojila samo deset kilograma, tako da sam se brzo vratila u formu. Išla sam na masaže i pila zeleni čaj, što je bila moja svakodnevna rutina. Svi koji me poznaju znaju kakav je moj tempo života i koliko sam energična. Kod mene sve mora da se stigne da se uradi, tako da je to bio najbollji recept za vraćanje u formu.

Imate li naviku da redovno odlazite u teretanu?

- Senzibilitet mi ne dozvoljava da mirujem. Ja stalno nešto radim i konstantno sam u pokretu tako da mi je to jedini trening. Tu su i štikle koje volim da nosim koje su odlične za moje mišiće na nogama. Svakako za moju liniju najzaslužnija je kćerka Lorena, koja je energiju povukla na mene, pa preko dana pređe kilometražu kao maratonac.

Kakve parfeme volite?

- Pre trudnoće volela sam slatke, cvetne parfeme koje sada ne mogu ni da zamislim. U fazi sam kada volim elegantne, ženstvene note poput Coco Mademoiselle, ali i one malo `teže`, kao što su posebne linije Toma Forda Shanghai Lilly.

Idete li često kod frizera i da li vam je bitno da vam kosa bude negovana?

- Frizeri mi uvek rade o glavi, a kosu negujem sama samo na moru. Kosa je moj zaštitni znak, a mislim da joj je najbolja nega to što je nikada nisam farbala. Kad god imam vremena, uradim dubinsko pranje kose, kao i nanošenje pakovanja, ali mislim da su vitamini koje pijem ipak najvažniji. Moja baka zna da kaže: `Džaba lep izlog ako je prodavnica prazna.`

Dozvoljavate li kćerki da se šminka ili da maže nokte?

- Ona je još mala za to mada ume krišom da pozajmi moju četku za puder ili karmin, pa onda nastane neki novi mejkap trend.

Volite li da čitate u časopisima rubrike koje se bave lepotom?

- Kao što sam rekla, volim da koristim bakine recepte za negu, a većinu smo nas dve našle u novinama. Ona ih je skupljala i napravila jednu beauty svesku koja je fenomenalna i nema problema za koji u njoj ne postoji rešenje. Čuvam tu svesku, a često i sama dodam neki isečak iz novina.

Kakav je vaš stav prema estetskoj hirurgiji?

- Moj stav prema tome, a i generalno prema svemu u životu je da svako treba da živi i radi onako kako on želi. I sama sam promenila ono što sam želela i o toj korekciji sam javno govorila.

Nažalost, kao javna ličnost izložena sam raznim komentarima po kojima se svi svrstavaju u isti koš i generalizuju se mnnoge stvari, a to nema veze sa istinom i realnošću. Živimo u 21. veku, kada je čovek skočio sa ivice svemira, a u Srbiji se još polemiše o estetskoj hirurgiji.

Koliko vam je važno da se dopadate svom suprugu kada se doterate?

- Važno mi je, kao svakoj ženi, ali mnogo mi je važnije da se dopadam samoj sebi. Unutrašnja sigurnost i satisfakcija bitnije su od bilo kog komplimenta, ali i komplimenata nikada dosta. Žene ko žene.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Dejan Milićevič
Tagovi: Ana Sević lepota

Najnovije vesti