Evolucija seksepila: 100 godina lepote u Francuskoj (video)

Evolucija seksepila: 100 godina lepote u Francuskoj (video)

Autor: | 01/12/2016

0

Pogledajte kako se menjao pojam lepote u Francuskoj...

Nakon više od dvadeset epizoda koje su otkrivale kako se na celom svetu, od Italije do Brazila, ženska lepota razvijala i menjala u poslednjih 100 godina, Watch Cut Video je konačno predstavio Francusku.

Ova zemlja koja neguje kult lepote, i slavi jedinstvenost i upečatljivost, je u dekadama iza nas posedovala prepoznatljiv šik koji se ugleda u šminki i frizuri.

Na samom početku možete videti popularne finger waves talase iz 20-ih godina dvadesetog veka, zatim mačkaste oči iz ere 60-ih, i tamne usne koje su obeležile 90. I čini se da već ovde možemo da vidimo tu neodređenu posebnost (je ne sais quoi) koje poseduju Francuskinje.

Među svim dekadama, bez sumnje je najfascinantnija era 40-ih, koja je u videu predstavljena kroz dva beauty look-a. Prvi čini talasasti lob, tanke obrve iscrtane olovkom i bordo usne, koje na najbolji način predstavljaju vreme francuske okupacije tokom Drugog svetskog rata.

Drugi look se odnosi na lob sa natapiranim lukovima na temenu glave i usne boje višnje koje su odgovarale tadašnjoj atmosferi pobede i Višijevskoj Francuskoj.

U nastavku možete pogledati ovaj zanimljiv video...

Komentari (0)

Loading
hellomagazn.rs printscreen
Tagovi: francuska lepota

Najnovije vesti