Vekovima je vino najromantičnije i najomiljenije piće za uživanje. Kako predanja kažu mnogi bogovi su konzumirali vino, a onda odlučili da ga poklone ljudima kao eliksir za uživanje. Danas se preporučuje za svaku priliku, opuštanje, druženje sa prijateljima, a pasionirani ljubiteljiipoznavaoci dobro ga kombinuju sa hranom.
Belo, roze ili crveno vino Alexandria iz vinarije Tikveš krasi drugačiji, moderniji izgled, a sa mnogo ljubavi i pažnje napravljeno je i proizvedeno novom tehnologijom.
Vino AlexandriaRose je kupaža muskat hamburga, merloa i kaberne sovinjona. Prepoznatljivo je po karakterističnoj boji breskve, a kada ga probate osetićete intenzivne tropske arome sa dominacijom grejpfruta i manga, a u kombinaciji sa dunjom, dinjom i nijansom arome đumbira. Sve ove note i ukuse možete da osetite ako ga konzumirate na temperaturi od 10°C do 12°C. Možete ga poslužiti kao aperitiv, a izuetno je dobro u kombinaciji sa svežim salatama, pastom iii voćnim poslasticama. Da bi uživali u vinu, sagledajte ga svim čulima - od sipanja u čašu, preko božanstvene boje koja se prelama na svetlosti, potom mirisu, na kraju se prepustite ukusu.
Ako ste ljubitelj belog vina u tom slučaju treba da znate da je Alexandria White polusuvo vino i proizvedeno od sorte grožđa rizling.Kada pogledate kroz čašu prema svetlosti uživaćete u prozirno zeleno-žutoj boji, karakterističnommirisu, sa dominacijom citrusa i umerenim i slatkastim ukusom. Najbolje se kombinuje uz ribu, morske podove i srednje pečeno meso, a služi na temperaturi od 10°C do 12°C.
Kada uz meso sa roštilja i divljač treba da odaberemo vino, prava kombinacija je crveno. Alexandria Red proizvedeno je od sorte grožđa kaberne sovinjon. Njegova boja je duboko tamno crvena sa intenzivnom aromom crvenog i crnog bobičastog voća. Ova vina se služe na temperaturi od 16°C do 18°C.
Da bi postali poznavalac pravilnog konzumiranja i uparivanja vina sa hranom neophodno je mnogo učenja i finesa. Potrebno je znati više o samoj vinovnoj lozi, procesu proizvodnje, načinu čuvanja, konzumiranja. Drugi deo vinske kulture podrazumeva način života, poštovanje prema vinu i ljubav koju vremenom izgradite konzumirajućipiće bogova.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)