Branimir Brstina je ovogodišnji dobitnik nagrade "Zoran Radmilović"

Branimir Brstina je ovogodišnji dobitnik nagrade "Zoran Radmilović"

Autor: | 17/12/2016

0


Milija Vuković, glumac (predsednik žirija), Miloš Latinović, književnik, i Željko Hubač, dramski pisac činili su žiri 25. "Dana Zorana Radmilovića" i minulih sedam dana odlučivali kome će svake večeri pripasti "Zoranov brk", kao svojevrsnu uvertiru pred proglašenje najboljeg glumca festivala , nagrade "Zoran Radmilović".

Jednoglasno su odlučili da ova prestižna nagrada u glumačkom pripadne Branimiru Brstini za ulogu Dankana u predstavi "Makbet" Ežena Joneska, u režiji Anđelke Nikolić i izvođenju Ateljea 212 u Beogradu.

- Branimir Brstina je snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića. Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza. Njegov Dankan je, s jedne strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge slika i prilika ovovremenih vladara - stoji u obrazloženju stručnog žirija festivala, a piše danas.rs.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscreen