ROSA škole roditeljstva - Ishrana u trudnoći

ROSA škole roditeljstva - Ishrana u trudnoći

Autor: | 22/12/2016

0

Često čujemo da bi trudnice trebalo da jedu za dvoje. Da li je ovo tačno i kako bi buduća mama trebalo da se hrani,govori dr Marija Milenković, ginekolog u Rosa školi roditeljstva u Kuršumliji:

- Trudnoća je jedan od najznačajnijih nutritivnih perioda u životu žene. To ne znači da žena treba da jede za dvoje, već da bi trebalo da jede duplo kvalitetnije. U osnovi ishrane trudnice važno je obezbediti adekvatan nutritivni unos hranjivih materija i zadovoljiti kalorijske potrebe. Neophodno je pravilno pripremanje hrane. Savetuju se tri glavna obroka i dve užine. Kada je dobijanje težine u pitanju, normalno uhranjene trudnice bi trebalo da dobiju od 11 do 16 kilograma. Značajnije dobijanje na težini uobičajeno je kod trudnica koje nose blizance ili imaju manju telesnu masu.

Škola roditeljstva u Kuršumliji otvorena je u okviru inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja. U želji da podrži porodicu i budućnost dece, Rosa voda je podržala otvaranje škola u Ubu, Surdulici, Vranju, Požarevcu i Ubu. U njima rade eksperti koji roditeljima daju kredibilne savete o trudnoći, porođaju, nezi bebe i odgajanju deteta.

U 2017. godini u planu je otvaranje novih škola roditeljstva i to u Srpskoj Crnji, Svilajncu, Sjenici, Bojniku i Batočini, u kojima ovakva vrsta podrške do sada nije postojala. Otvaranje novih škola možete podržati i vi, kupovinom Rosa vode od 1,5L, od čije prodaje će se izdvajati po jedan dinar.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo
Tagovi: PR