Ališa Kiz i četiri fantastične dame otvorile dodelu Gremi nagrada: Muzika je ono što nas spaja! (video)

Ališa Kiz i četiri fantastične dame otvorile dodelu Gremi nagrada: Muzika je ono što nas spaja! (video)

Autor: | 11/02/2019

0

Sinoć je održana 61. dodela Gremi nagrada, a čast da prva izađe na scenu i otvori ceremoniju pripala je Ališi Kiz. Međutim, ona je nakon kratkog uvodnog govora pozvala još četiri fantastične dame da joj se pridruže na sceni izazvavši ovacije publike.

Ališa je u svom emotivnom govoru objasnila da je muzika univerzalni jezik koji spaja ljude širom planete:

- Uz muziku se smejemo, plačemo, volimo... uz muziku vodimo ljubav. Muzika je prisutna u svakom segmentu naših života - rekla je Ališa između ostalog, a onda je pozvala četiri žene da joj se pridruže na sceni.

Iz polumraka, držeći se za ruke, na scenu su stupile Lejdi Gaga, Džejda Pinket Smit, Mišel Obama i Dženifer Lopez.

Svaka od njih je objasnila šta je muzika učinila za njih. Lejdi Gaga je sasvim iskreno rekla:

- Govorili su mi da sam čudna. Govorili su da moj izgled, moj izbor, način na koji zvučim neće proći. Ali muzika mi je rekla da ih ne slušam. Muzika je preuzela moj sluh, moje ruke, moj glas i moju dušu i dozvolila mi da se dam svima vama i mojim "malim monstrumima" koje jako volim. Hvala vam mnogo! - rekla je Gaga.

Dženifer Lopez je objasnila da je njoj muzika dala moć da pleše, da se kroz salsu i hip-hop kreće kroz život.

- Od plesa pa do velikog platna vodila me je muzika. Podsetila me je odakle dolazim, ali isto tako me je podsetila gde mogu da stignem. Muzika je oduvek bila mesto gde se svi možemo osećati istinski slobodno  - rekla  je Džej Lo.

- Kroz muziku izražavamo svoju bol, moć i napredak - nadovezala se Džejda Pinket Smit.

A onda je Mišel Obama dočekana ogromnim aplauzom.

- Muzika mi je oduvek pomagala da ispričam svoju priču, a mislim da je to istina i za sve ovde prisutne.  Bilo da volimo kantri, rep ili rok, muzika nam omogućava da se iskažemo: naše dostojanstvo i tuge, nade i radost, i dozvoljava nam da čujemo jedni druge - rekla je Mišel uz emocije koje je podelila sa oduševljenom publikom.

 

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty