Bojana Ordinačev vas vodi na putovanje: Ako mi se negde ide ništa mi nije daleko!

Bojana Ordinačev vas vodi na putovanje: Ako mi se negde ide ništa mi nije daleko!

Autor: | 08/07/2019

0

Kada sunce u gradu postane toliko jako da topi asfalt pod potpeticama, vreme je da se koferi spakuju, stavi šešir na glavu i krene na putovanje. Ali, gde otići ako imate samo nekoliko dana slobodno i niste baš u mogućnosti da "skoknete" do Bahama, Havaja...

Pitali smo Bojanu Ordinačev gde voli da ode kad ima četiri slobodna dana ili, kako se moderno kaže, kad je pred njom produženi vikend?

- Ako mi se negde ide ništa mi nije daleko i nikad me ne mrzi da krenem na put. Iako Crna Gora nije toliko blizu da bi ljudi mislili da je savršen izbor za produženi vikend, ja idem baš tamo. Volim i njihovo more i planine, pa bih zato razmislila da li da se zadržim samo na Žabljaku, Durmitoru i Trsi ili bih se spustila na more - objašnjava Bojana našoj Brankici Treskavici.

#namojnacin

Njeno putovanje je brižljivo isplanirano i ima nekih delova koje posebno voli, jer je doživljaj i u putu do određene destinacije

- U Crnu Goru, ako idem kolima, uđem na graničnom prelazu Jabuka, a prva stanica mi je Žabljak. Obožavam njihovu hranu, počevši od priganica, i slanih i slatkih. Kad krenete prema Šavniku imate skretanje koje vas vodi ka Trsu. U tom delu Durmitora postoji deo koji se zove Sedlo. Tu se, bukvalno, osećam kao na drugoj planeti. Bila sam 10. juna i još uvek je na nekim delovima bilo snega. Priroda je nestvarno lepa. Odatle se spustim ka kanjonu reke Pive, koji je takođe neverovatan. Blizu je i Višegrad, koji je divan. Vredi svratiti u BiH, jer u Višegradu stvarno ima šta da se vidi.

Foto #namojnacin

Bojana smatra da su i četiri dana dovoljna da se "skokne" do mora:

- Ako želite na more, najpraktičnije je otići do Tivta avionom. Jako volim Boku, Stolin, gde često letujem, Perast... U junu imate mnogo više mira i privatnosti, a tokom sezone je gužva, ali me ona neće sprečiti da i ovog jula budem tamo. Dragi su mi i Pržno, i Budva, i Ada Bojana, a u Kotoru sam mnogo puta igrala predstave, baš kao i u Tivtu. Od afiniteta zavisi gde ćete se zaustaviti, ali ja preporučujem celu crnogorsku obalu.

Foto #namojnacin

Ali ima i mesto koje posebno voli, čijoj se obali često vraća...

- Dubrovnik mi je već dvadeset godina jedna od najdražih destinacija. U njemu živi moja drugarica Ana, s kojom se družim tako što ja kod nje idem leti, a ona kod mene dolazi zimi. Nekad, čak, zajedno otputujemo u neko drugo inostranstvo.

Foto #namojnacin

- Tamo imamo naša mesta za kafu, naše plaže za koje turisti i ne znaju, kafee na Stradunu... Ako poželite da tokom jednog putovanja obiđete većinu mesta koja sam pomenula, onda možete da dobijete vrlo lepo i dinamično letovanje.

Foto #namojnacin
hellomagazin.rs Luka Šarac/Privatna arhiva

Pročitajte još