Zašto treba spavati na svilenim jastučnicama?

Zašto treba spavati na svilenim jastučnicama?

Autor: | 30/07/2019

0

Nije svejedno na kakvoj jastučnici spavate.

Postoji velika razlika između brojnih materijala koji se koriste za izradu posteljina, a oni mogu uticati na kvalitet sna, kao i na izgled kože i kose.

Kod odabira idealne posteljine većina se odlučuje za pamučne materijale jer se najudobniji, najdostupniji i najkorišćeniji na svetu. Za razliku od satena i svile, pamučni materijali su i cenovno prihvatljiviji.

Ali, spavanje na luksuznim svilenim jastučnicama ima svoje benefite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LilySilk (@lilysilk) on May 26, 2019 at 4:30am PDT

Naime, na pamučnim jastučnicama se kosa brže i lakše zapetlja, pa se preporučuje spavanje na svilenim jastučnicama. Takođe, spavanje na svili donosi jednu vrstu preventive da ne dođe do stvaranja bora, koje se dobijaju od ležanja na pamučnim jastučnicama koje vašoj koži ne dopuštaju da diše, piše Wall.

Idealne su kao pomoć u borbi protiv suve kože sklone alergijskim reakcijama i upalnim aknama i sprečavaju da se pore zapuše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rafaela Fajardo (@casamontada) on Feb 1, 2019 at 1:27pm PST

Njihova tekstura mekana je i udobna, pa je i najpogodniji odabir za osobe koje imaju zdravstvenih problema s disajnim putevima, poput alergija i astme.

Osim što ima brojne pogodnosti, svila je, u spavaćoj sobi, vrlo elegantan materijal koji donosi pravu dozu glamura i prirodnih nota.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olesilk_official (@olesilk_official) on Jul 2, 2019 at 12:00am PDT

hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock, instagram