Jelena Đoković: Svi smo pobednici kada se družimo i delimo

Jelena Đoković: Svi smo pobednici kada se družimo i delimo

Autor: | 21/09/2019

0

Jelena Đoković trenutno boravi na Kopaoniku sa 132 mališana, na sedmoj po redu Drugarijadi u organizaciji Fondacije Novak Đoković. Poslednjeg dana druženja, prisećajući se svojih kampova koje je posećivala kada je bila u njihovim godinama, ona je deci pričala o igrama koje su je naučile da je u životu najvažnije deliti, kako uspeh, tako i poraz.

-Igre bez granica su mi bile omiljene. Njihova suština bila je u tome da su se svi pojedinačno takmičili, ali istovremeno su morali i da budu tim kako bi pobedili, priseća se Jelena.  -Mislim da je to ustvari poruka ove Drugarijade da smo svi pobednici kada se družimo i delimo.

Teodora, Strahinja, Anastastija, Vuk i njihovi drugari zamišljali su kako je to izgledalo kada se u ustima nosi kašika i na njoj jaje koje treba da se prenese tako da ne ispadne i ne polomi se.

-Drugarstvo je kada se družimo, volimo, delimo tajne, igračke i ljubav, poručila su deca koja su boravila na Kopaoniku i kojima je Drugarijda prva ekskurzija na kojoj imaju priliku da se upoznaju sa novim drugarima i budu deo raznovrsnih sportskih i kreativnih aktivnosti tokom svih šest dana kampa.

Dok su se družili na radionicama, mališani iz manje razvijenih delova Srbije saznali su zašto je ovogodišnji broj Drugarijade simboličan.

-Svi znamo da svaka bajka počinje pričom koja se dešava iza sedam gora i sedam mora. Čak i jedna od mojih omiljenih bajki je bila Snežana i sedam patuljaka. Sedam godina imamo kada krećemo u prvi razred osnovne škole, tako da je sedma Drugarijada vrlo simbolična jer smo i mi porasli sa vama, objasnila je Jelena.

Podsećajući da je na prvoj po redu bilo svega 50-oro dece, Jelena je izrazila veliko zadovoljstvo što se na ovogodišnjem Kampu prijateljstva našlo više od 130 mališana.

Hellomagazin.rs Jelena Ivanovic