Ivana Korab za HELLO! predstavlja sina Nou: Neki su negodovali zbog imena, ali...

Ivana Korab za HELLO! predstavlja sina Nou: Neki su negodovali zbog imena, ali...

Autor: | 09/09/2023

0

Ivana Korab predstavlja sina Nou

Ivana Korab, jedna od naših najuspešnijih manekenki, koja je karijeru gradila u Americi, početkom 2021. godine rodila je sina Matea, a dve godine kasnije stigao je i drugi dečak Noa.

Iako je maksimalno posvećena deci, aktivna je i na društvenim mrežama gde bez ustručavanja govori o čarima roditeljstva, ali i o problemima o kojima drugi ćute, zbog čega uživa naklonost pola miliona pratilaca. Mada je pre tri meseca imala carski rez, brzo se oporavila i prepustila svakodnevnim aktivnostima.

Mandrina photos by Bojana Doganjić

 

‒ Ja sam neko ko ne ume da “odboluje”, pa sam nekoliko sati posle porođaja bila na nogama. Moja doktorka Slađa, koja je “zakon” među ginekolozima, nije mi sekla trbušni zid, što je oporavak učinilo bržim i lakšim. Dosta je uticalo i to što sam ceo život u treningu, pa imam formirane mišiće. Devojka sa kojom sam delila bolničku sobu rekla mi je: “Kad te vidim tako aktivnu, sramota me je da neprekidno ležim.” (smeh)

Pročitajte: Ivana Korab pokazala telo posle porođaja - Prezgodna je, čak i sa viškom kilograma

Kako kaže, iskustvo prve i druge trudnoće i porođaja u potpunosti se razlikuju.

‒ Pri pomisli na prvu trudnoću, činilo mi se da se sve dešavalo nekoj drugoj osobi, a ne meni. Ovog puta nisam imala energije i umor je konstantno bio prisutan, ali sam to prikrivala i nisam dozvoljavala da me uspori. Bio mi je potreban ogroman napor da uradim sve što sam želela, a što bi mi, inače, predstavljalo zadovoljstvo.

Mandrina photos by Bojana Doganjić

 

- Celu trudnoću pratili su mučnina i gorušica, dobila sam alergijsku reakciju na “fraksiparin” i fleke po celom telu koje mesecima nisu prolazile.

- Porođaj je počeo tri nedelje ranije. Sve u svemu, kada u trudoći imate i malo dete niste baš u prilici da se primirite. Sećam se da me je žena u prodavnici, kad sam u osmom mesecu trudnoće čučnula da nešto uzmem, sa sve Mateom u rukama, pitala kako uspevam da ustanem iz tog položaja. Imaš dete koje nosiš u stomaku i drugo koje traži da ga nosiš, i šta ćeš ‒ pomirljivo konstatuje uz smeh.

Pročitajte: Tri slova moćnog značenja - Ivana Korab pokazala sina i otkrila kako se zove FOTO

Ivana Korab jedna je od retkih koji otvoreno govore o temama o kojima se po pravilu ćuti, a njenu iskrenost ceni na hiljade žena koje je prate na Instagramu.

‒ Uvek mi je smetalo što se svi prave da je sve super i da sve znaju. Mnoge šokove bih izbegla da sam ranije znala neke stvari za koje kažu da su “normalne”. Pa, ako je normalno, što niko ne priča o tome?! Zato sam rešila da podelim svoje iskustvo, uverena da će nekome biti od koristi.”

Bez ustručavanja priča i o problemima sa kilažom

‒ U prvoj trudnoći sam se ugojila 21 kilogram, u drugoj kilogram više. Sada me od stare kilaže deli sedam kilograma, koji ne znam gde su, jer mi telo mnogo bolje izgleda. Ali, vaga tako pokazuje.

- Ne razumem plasiranje lažnih slika. Pa, jasno je da dva dana posle porođaja stomak ne može biti ravan. Normalno je da imate strije, celulit, opuštenu kožu... Zar nije lepše podeliti savete kako biste se što efikasnije izborili sa tim problemima, nego se praviti da oni ne postoje?

Mandrina photos by Bojana Doganjić

 

Na dnevnom nivou, ističe, dobija ogroman broj poruka u kojima joj ne samo žene, već i muškarci, zahvaljuju što otvoreno priča i pokušava da pomogne svojim primerom.

‒ Svi smo različiti, ali možda je neko u sličnoj situaciji pa će mu značiti saznanje da se to dešava, ali i da će proći. Suprug je pre dvadeset godina imao „Hodgkin lymphoma“, što nas nije omelo u želji da se ostvarimo kao roditelji prirodnim putem.

- Oboleli mi često pišu kako im ulivam nadu da će sutra naići na ljude kojima njihova bolest neće biti prepreka, niti će zbog toga odustati od njih. Sve je stvar izbora. To što na društvenim mrežama sve izgleda lepo ne znači da mi je lako, već da biram kako da se nosim sa životnim poteškoćama. Moj osmeh nije maska koju stavljam da pokažem drugima da sam dobro, već oružje koje mi pomaže da kroz sve prođem sa optimizmom.

Mandrina photos by Bojana Doganjić

 

U jednom intervjuu otkrila je da je suprugu, još pre nego što su se prvi put poljubili, rekla: “Rodiću dvoje dece, dvoje ću da usvojim.” Njen stav na tu temu je jasan:

‒ Obožavam decu. Ako imate ljubavi i u mogućnosti ste, zašto ne biste usrećili i ulepšali život nekom malom biću koje nije imalo sreće po rođenju, kao vaše dete.

- Ozbiljno sam se namučila da bih dobila decu, a neko svoje odbaci. Trudim se da ne osuđujem, ali stvarno ne razumem šta je potrebno da se desi da bi neko napustio svoje dete. To ne mogu da opravdam.

Život  je postao lepši i uzbudljiviji

Otkako je pre skoro tri meseca njena porodica postala četvoročlana, život je postao lepši i uzbudljiviji.

‒ Svaki dan nam je prava avantura, jer kod Noe uvek ima nekih noviteta. S druge strane, Mateo je divan i nežan stariji brat, ali prilično nespretan u iskazivanju ljubavi. Već sam se izveštila u “hobotnica” pokretima kojima ga hvatam kad se nagne nad brata da ga ljubi, da mu mleko ili mu pusti muziku dok mu stoji iznad glave. (smeh)

Mandrina photos by Bojana Doganjić

 

Priča nam o tome kako su dečaci dobili retka i lepa imena:

‒ Ja sam želela da se prvi dečak zove Noa, ali smo se usaglasili da bude Mateo. Kada smo saznali da ćemo dobiti još jednog sina, dileme nije bilo. Neki nama bliski ljudi su negodovali, ali smatram da svako treba da za dete izabere ime koje želi, a ne koje mu okolina nameće. Mateo i Noa su prelepa imena, u njima ima mnogo ljubavi.

Mandrina photos by Bojana Doganjić

 

U Americi, gde je živela od 2008. godine, ostvarila je zapaženu manekensku karijeru. Da li je na taj deo života stavljena tačka ili zarez, pitamo je za kraj.

‒ Pre će biti da je tačka. Sad imam neke druge poslovne izazove koji bude adrenalin. Između ostalog, otvaram nove lokacije za restoran zdrave hrane. Kad sam pričala o konceptu, govorili su mi da na Balkanu neće biti interesovanja. Ponosna sam što činjenice to demantuju. Što se tiče manekenstva, model sam za svoj brend sportske opreme. Osim kad sam poodmaklo trudna. Onda samo na storiju objavim kako helanke stoje trudnicama. (smeh).

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Mandrina photos by Bojana Doganjić

Pročitajte još

Najnovije vesti