Danas počinje vladavina retrogradnog Jupitera: Najveća planeta obećava dobrobit, ali ima i negativnu stranu

Danas počinje vladavina retrogradnog Jupitera: Najveća planeta obećava dobrobit, ali ima i negativnu stranu

Autor: | 04/09/2023

0

Retrogradni Jupiter ni blizu nije tako (ne)popularan kao retrogradni Merkur. Ovog drugog često krivimo kad negde „zapnemo” ili ako nam nešto ne ide kako treba, a ume da napravi haos i na globalnom nivou. Loša vest je da od danas još jedna planeta, najveća u Sunčevom sistemu, počinje da se kreće unatrag i da će put biti prilično dug – trajaće do kraja godine, 30. decembra.

Shutterstock

 
 

Jupiter je u astrologiji poznat kao veliki benefik, planeta koja obećava dobrobit. Izobilje, energija, radost, mudrost, kreativnost, za sve to je on odgovoran. Sve što emitujemo Jupiter umnožava i uvećava, utiče na plemenite stvari u našem životu, pomaže nam da pronađemo sopstvenu ideologiju, podstiče nas da stremimo višim ciljevima i širimo horizonte...

Pročitajte: Kako će retrogradni Merkur uticati na svaki znak - Lavovima prete problemi s novcem, a oni neka provere auto

Ima, naravno, i negativnu stranu, ali generalno važi za srećnu planetu. Međutim, ove godine retrogradno će se kretati u tvrdoglavom, zemljanom znaku Bika.

Shutterstock

 
 

Retrogradni Jupiter nateraće nas da se preispitamo

Iako je Jupiter tu da nam ulije optimizam i želju da „skočimo” u nepoznato kako bismo videli dokle sežu granice naših mogućnosti, to može da bude i zamka. Posebno ako nas toliko opčini, pa zagrizemo više nego što možemo da sažvaćemo.

Pročitajte: Ko preživi, pričaće - U narednom periodu čak 7 planeta ide retrogradno, jedan datum je ključan

Kada ide unazad, manje utiče na naš ljubavni život i posao, više ga zanima ono što je unutra i koliko radite na onome što želite da postignete. Nateraće vas da preispitate sebe i procenite koliko je za vas dobro nešto čime se trenutno bavite, bez obzira na to da li je reč o radnom mestu ili se tiče odnosa sa ljudima.

Shutterstock

 
 

Ovo je prilika da razmislite koje vas stvari opterećuju, a koje usrećuju. Da li je ono što trenutno radimo ili osećamo dobro za nas, da li smo dovoljno nezavisni u odnosu na partnera, koliko smo zadovoljni finansijskom situacijom i šta bismo mogli da uradimo da bismo je poboljšali... Da li smo duhovno porasli i zbog čega nismo... Otvorićemo um i srce za nove ideje, promene, možda i privatne revolucije.

Neki znakovi shvatiće da je vreme za avanture i izazove, drugi da je vreme za drastične transformacije. Neki će više uživati i provoditi se, drugi će poželeti da unesu harmoniju i ravnotežu u svoj svet. U svakom slučaju, svi imaju priliku da vide jednu širu sliku.

Shutterstock

 

 

 
 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Pročitajte još