KRAJNJE NEOBIČAN STAN U SKANDINAVSKOM STILU I PASTELNIM BOJAMA

KRAJNJE NEOBIČAN STAN U SKANDINAVSKOM STILU I PASTELNIM BOJAMA

25/07/2022

0

Za novi izgled stana u Tajvanu, koji se prostire na 143 kvadrata, odgovoran je NetSpace Design studio. Arhitekte iz ovog biroa su naveli da su inspiraciju našli u prirodi, sledeći skandinavski stil i koristeći pastelne boje, a cilj im je bio da kreiraju moderan dom koji bi mogao da se nađe bilo gde u svetu.

Promo

 

Projektanti su ovde, kroz detaljnu razradu osnove, veliku pažnju posvetili geometriji stana smatrajući da je to prvi korak ka savršeno funkcionalnom stambenom prostoru. Pritom su veoma vodili računa o svakom kutku, što baš i nije uobičajeno kad je reč o velikoj kvadraturi.

Promo

 

Po njihovim rečima odnos elemenata i korisnog prostora mora da bude dobro izbalansiran, nakon čega se donosi odluka da li će akcenat biti na detaljima, ili će oni biti potisnuti u drugi plan, gotovo neprimetni, kako bi se dobio miran, prozračan ambijent. Naravno, u nekim slučajevima moguće je u velikoj meri osloniti se upravo na detalje i istovremeno naći način da oni ne postanu dominantni, što najbolje pokazuje stan koji vam predstavljamo.

Promo

 

Adekvatan odabir boja i materijala i pažnja usmerena ka oblicima doveli su do realizacije ovog prilično komfornog i prijatnog doma. Počevši od dnevne zone vidimo da je mnogo vremena posvećeno sklapanju idealnih oblika, boja i materijala. Pod je obložen parketom od svetlog drveta koji unosi taman toliko topline koliko je bilo potrebno da cementna obloga jednog od zidova izgubi svoj hladan efekat. Naspram njega, između vrata i prozora, postavljene su pločice različitog dezena, što je u velikoj meri prostoriju učinilo dinamičnom.

Pročitajte: Jednostavno, a moderno - Zavirite u koloritni dom koji će vas na prvi pogled osvojiti (foto)

Promo

 

Garnitura je odabrana u plavoj boji, a posebnu pažnju privlače police čiji su frontovi i otvori obojeni pastelnim bojama. Kako svaki prostor koji želimo da uredimo tako da u sebi ima dašak prirode, tako se i ovde poseglo za biljkom većih dimenzija, koja kreira zamišljenu granicu između dnevnog boravka i radnog kutka.

Promo

 

U okviru vešto dizajniranog ormara nalazi se uvučena radna ploča i nekoliko polica iznad. Vertikalni stub većih dimenzija je poslužio kako bi se uz njega formirala trpezarija nešto drugačijeg oblika od onoga na šta smo navikli. Ovalna ploča u teraco dezenu je jednim krajem oslonjena na iskrivljen stub od istog materijala, dok se na drugom kraju nalazi kvadratni nastavak sa crnom pločom.

Promo

 

Kako se uz ovaj sto nalaze barske stolice, možemo ga smatrati i kuhinjskim ostrvom. Jednako zanimljivu geometriju morala je da ima i odabrana visilica sa tri staklene kugle. Kuhinja je zbog širenja mirisa tokom kuvanja ipak odvojena staklenim kliznim vratima pa se delimično nazire kroz njih. Ipak, i ona se može pohvaliti zanimljivim odabirom boja s obzirom na to da su svi elementi tirkizni, sa zlatnim ručkama, a izvedeni su u klasičnom vintidž stilu obezbeđujući dovoljno mesta za odlaganje i pripremu hrane.

Pročitajte: Nećete verovati - Ovde žive dva penzionera (foto)

Promo

 

Iako je kuhinjski nameštaj sam po sebi dominantan, pa se moglo pribeći i jednostavnim i gotovo neupadljivim podnim pločicama, dizajneri su se ipak odlučili za atraktivnu seriju koja kombinuje geometrijski dizajn i pastelne boje.

Promo

 

U jednoj od spavaćih soba dominiraju prirodni materijali, pri čemu je naročito akcentovana prirodna tekstura drveta na podu, ormaru i komodi. Da bi se ispratio stil, uvedena su klizna drvena vrata koja vode do kupatila, a zanimljiva metalna kontrukcija služi kao stalak za privremeno odlaganje odeće.

Promo

 

Kupatilo je prilično kompaktno i dobro organizovano. Tuš-kabina, sa staklenim paravanom u metalnom okviru, pozicionirana je u uglu, a odmah pored nje ozidana je kada manjih dimenzija. Ovde se nalaze i dve komode – jedna služi za odlaganje raznih sitnica, dok je na drugu postavljen polu-ugradni umivaonik. Ceo ambijent su zanimljivim učinile pločice koje su već upotrebljene i u kuhinji.

Promo

 

Promo

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Slične Vesti