Kućne biljke na malom prostoru

Kućne biljke na malom prostoru

Autor: | 01/06/2016

0

Kako ostati ravnodušan na prizor skladno uređenih bašti u unutrašnjosti prostora, koje su negovane, zalivane i sa ponosom i zadovoljstvom posmatrane. Kome je potrebno mnogo prostora za tako nešto? Nije potrebano, samo je neophodno znati par trikova.

1.Više od jedne

Šta predstavlja bolje rešenje od jedne kućne biljke? Odgovor je prilično jednostavan – bolje rešenje je čitav red ili eventualno tri reda biljki. Što više ih je prisutno, veći je efekat. Razlike oblika i visina odabranih vrsta, pravite vizualni efekat koji garantovano izgleda dobro.

2.Ključ je u boji

Što više boja je u igri, to je bolji rezultat. U kombinaciji svih nijansi ljubičaste, crvene ili zelene greška se ne može desiti. Sam cilj kućne bašte je upravo u tome da svojim bojama doprinese osećanju zadovoljstva i svežine, a najbolje je to postići spektarom boja.

3.Popunjavanje prostora

Koji je trik za popunjavanje prostora? Potrebno je uvek ići na vrste koje svojim figurama u zrelom obliku formiraju utisak iz prave džungle, sa svojom bujnom vegetacijom. Poređane jedna pored druge, brzo će stvoriti utisak kao da je prostora odjednom premalo.

4.Izaberite pogodne posude

U obzir dolaze stare šolje, čaše, keramičke posude, kofe. Skoro sve je moguće iskoristiti i pretvoriti u posudu za kućnu biljku. Oblici sa niskim ivicama su takođe povoljne iz više razloga, pre svih zbog lakšeg razvoja biljke, a zatim i boljeg pogleda na vaše novo remek delo.

5. Uživajte

Pogled na kućne biljke, koje cvetaju i bujaju na mestima koja ste im odredili i prilagodili nesmetanom razvitku, predstavlja opuštajući osećaj koji pomaže u stvaranju prijatne i prirodne atmosfere u vašem životnom prostoru.

Najbolja stvar kod malih kućnih bašti je to što pre svega, ne traže mnogo obaveza i vremena. Često se kućne biljke mogu opisati na način borca, kada ih vlasnici ne održavaju, dok se one pored svega ipak izbore za svoje mesto. Potrebna im je svetlost, ali ne i direktna toplota i temperatura na suncu. Za najbolje rezultate ne treba dozvoliti zemlji da se osuši u potpunosti, kao i da voda prilikom zalivanja ne dolazi u kontakt direktno sa lišćem.

, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor