Kuhinja - izuzetna po mnogo čemu

Kuhinja - izuzetna po mnogo čemu

Autor: | 05/06/2016

0

Postoji mnogo stvari koje kuhinju čine izuzetnom. Sve se svodi na lične izbore i ukuse, šta više, određeni elementi moraju biti u savršenoj proporciji kako bi kuhinja posedovala taj faktor. U pitanju mogu biti raspored, zidne boje, mešavina tekstura, dramatične pozadine, osvetljenje. Nevezano sa vrstom dekora koji se u njoj nalazi, kako bi kuhinja postala izvrsna mora posedovati dobar balans. Tako da kada odlučite da sastavite svoju kuhinju imajte u vidu da je balans ključ vašeg uspeha. Predstavljamo kuhinje koje su veoma vešto dizajnirane i na prvi pogled ostavljaju svog posmatrača bez daha.

Rokoko kuhinja koju imate priliku da vidite u galeriji predstavlja vrhunski primer konceptualizacije. Ona nije samo prelepa, ona je zadivljujuća, sa svojim visoko sofisticiranim rasporedom, mermernim ostrvom, sivim dodatcima i ikoničnim crno belim podom, zajedno ujedinjenim kako bi kreirali kuhinju koja na prvi pogled liči na veličanstvenu garderobu sa velikim ogledalima.

Drugi primer je kuhinja savremenog stila u kojoj uglađeni dizajn i minimalizam igraju glavnu ulogu. Njene boje su bogate u tonovima i njihova simetrija je veoma napredna. Kuhinjski elementi poseduju Evropski šarm i lepršavost, povezane čudesnim rasporedom koji je u isto vreme praktičan i impresivan. Mermerna radna površina i viseće, doterane metalne kugle osvetljenja dodaju prefinjenu eleganciju.

Treća kuhinja predstavlja vitku strukturu koja emituje neobavezan stil pomešan sa funkcionalnošću. Ogroman zid od cigle koji se nalazi u njenoj pozadini, povrće okupirano zemljanim posuđem i prozor koji između ostalog pruža i predivan pogled, dodaju određeni zemaljski osećaj ovoj prostoriji. Bogata plava nijansa samo dodaje konceptu prizemljavanja prostora, dok prigušeno svetlo održava ambijent prijatnim i blagim.

Vinske police odišu elegantnom aromom, nevezano sa tim gde su postavljene, ovo uključuje i kuhinje. Postavka dekorativnih dasaka, panela i odlivaka čine dekorativni koncept ove kuhinje potpuno jedinstvenim. Zid od brušenog čelika i lusteri, kreiraju mekan ambijent za finu i laganu večeru u njenom idealnom rasporedu.

Poslednja kuhinja je fantastična ilustracija uticaja koji mogu imati mali detalji na predivan dekor. Bakarna dvoručna kuhinjska slavina u njenom prostoru predstavlja dragulj starog stila. Lagane keramičke vaze krase prozorska okna, dok voće u porcelanskim činijama dodaje mnogo duhu sunčanih i svetlih boja. Njen izgled je zemljani i bezbrižan. Esencija ovog kuhinjskog dizajna je rustična, dok joj je sveukupan stil savremen. Ona sačinjava besprekornu kombinaciju koja funkcioniše.

Kada je reč o dekoru kuhinja je najskuplja prostorija u domu. Jednom kada dodate sve rashode kao što su pultovi, radne površine, viseći i osnovni elementi, aparate, osvetljenje i ostalo, ne ostaje ni trunka sumnje zašto je ova prostorija zapravo toliko posebna.

, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor kuhinja