Ulepšajte balkon: Zaštita od sunca i pogleda

Ulepšajte balkon: Zaštita od sunca i pogleda

Autor: | 11/06/2016

0

Ulepšajte balkon cvećem, koje može da bude i prirodni "paravan" od sunca i radoznalih pogleda, a za to su idealne biljke puzavice.

Ovaj period je savršen za sadnju jednogodišnjih vrsta, koje brzo rastu i bujno cvetaju od ranog leta do jeseni. To su plavi i ljubičasti ladolež, crnooka Suzana (Thunbergia alata), običan ili kanarski Dragoljub i mnogocvetni pasulj (ima crvene i žute cvetove i jestive mahune). Da bi se puzavice dobro razvile, potrebna im je dovoljno velika saksija i konstrukcija uz koju mogu da se penju, kao i redovno prihranjivanje i zalivanje. Najjednostavnije rešenje je da nabavite saksiju sa ugrađenim nosačima od obložene žice.

Ako odlučite da posadite višegodišnje puzavice, potrebne su vam duboke posude (najmanje 50 cm) od cigle, drveta ili termoplastike. Što se izbora cveća tiče, čaroban efekat se postiže kombinacijom ruža puzavica i jednogodišnjih penjačica (Clematis viticella i Clematis integrifolia). Za ruže obezbedite snažnu konstrukciju, uz koju će moći da se penju, a saksiju sa cvećem postavite uz zid ili stabilnu ogradu, za koju je možete dodatno vezati.

Bojan pixabay.com
Tagovi: dekor