Za pripremu ovog slatkog specijaliteta potrebno je izdvojiti tek koji minut vremena, a domaći džem imaćete na trpezi sve do sledeće sezone. Možda ste se okušali u pripremi džemova, ali ako poslušate savet naše bake, uverićete se da od ovog recepta nema boljeg.
Potrebno je:
1 kg jagoda
3 pune kašike meda
1 kesica 25 g džemfiks extra
Priprema:
Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati, tako da dobijena smesa nema grudvica. Tri kašike izdvojiti u činijicu, pa tu razmutiti džemfiks i dobro izmešati. Jagode staviti na ringlu, mešati ih dok ne provre. Kuvati oko minut pa dodati 3 pune kašike meda. Probati smesu, pa ukoliko je ukus kiseo, dodati još šećera po želji.
Dobro izmešati, pa dodati razmućen džemfiks i uz neprekidno mešanje kuvati još minut-dva, a zatim šerpu skloniti sa ringle.
Sipati smesu u zagrejane tegle, pa njih dobro zatvoriti metalnim zatvaračem. Zatim teglu okrenuti poklopcem nadole, kako bi se stvorio vakuum. Ostaviti je u tom položaju u trajanju od 2-3 sata, pa je vratiti u prvobitni položaj. Kad se džem ohladi, tegle poređati po policama. Džem je fantastično želatinast i divnog je ukusa.
Pročitajte još
Ovako izgleda kuhinja Megan Markl, rustični luksuz s daškom Mediterana
Kuhinja Megan Markl odiše toplinom i suptilnom dinamikom
15/06/2025
Saznajte višeKada stigne Lenka, Vesna Dedić odmah sprema ovo jelo, recept osvaja na prvu
Recept Vesne Dedić za bolonjeze morate probati
15/06/2025
Saznajte višeNacionalni dan rodne ravnopravnosti: Nauka bez granica – budućnost bez predrasuda
Konferencija Žene u nauci
12/06/2025
Saznajte višeMamina kuhinja vraća u detinjstvo: Ovo je Noletova omiljena torta, ne može da joj odoli
Omiljena torta Novaka Đokovića po receptu njegove majke
12/06/2025
Saznajte višeLuz Kasal zatvorila Belgrade river fest 2025: Dva dana vrhunske muzike na obali reke
Luz Kasal na Belgrade River Festu briljirala
11/06/2025
Saznajte više