Za pripremu ovog slatkog specijaliteta potrebno je izdvojiti tek koji minut vremena, a domaći džem imaćete na trpezi sve do sledeće sezone. Možda ste se okušali u pripremi džemova, ali ako poslušate savet naše bake, uverićete se da od ovog recepta nema boljeg.
Potrebno je:
1 kg jagoda
3 pune kašike meda
1 kesica 25 g džemfiks extra
Priprema:
Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati, tako da dobijena smesa nema grudvica. Tri kašike izdvojiti u činijicu, pa tu razmutiti džemfiks i dobro izmešati. Jagode staviti na ringlu, mešati ih dok ne provre. Kuvati oko minut pa dodati 3 pune kašike meda. Probati smesu, pa ukoliko je ukus kiseo, dodati još šećera po želji.
Dobro izmešati, pa dodati razmućen džemfiks i uz neprekidno mešanje kuvati još minut-dva, a zatim šerpu skloniti sa ringle.
Sipati smesu u zagrejane tegle, pa njih dobro zatvoriti metalnim zatvaračem. Zatim teglu okrenuti poklopcem nadole, kako bi se stvorio vakuum. Ostaviti je u tom položaju u trajanju od 2-3 sata, pa je vratiti u prvobitni položaj. Kad se džem ohladi, tegle poređati po policama. Džem je fantastično želatinast i divnog je ukusa.
Pročitajte još
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte više