Jedna čaša kokosove vode, ogroman benefit za organizam!

Jedna čaša kokosove vode, ogroman benefit za organizam!

Autor: | 19/08/2019

0

Sok mladog kokosa ili kokosova voda napitak je majke prirode koji pomaže kod dehidracije, čišćenja organizma, mršavljenja, mamurluk i kod teške iscrpljenosti organizma.

Izvrstan niskokalorični napitak koji deluje kao pročišćivač jer za sebe veže otrove i na taj način potpomanje izlučivanje toksina iz organizma.

Sadrži prirodne masnoće, sprečava rast lošeg holesterola i ima čak četiri puta više kalijuma od banane koja je na vrhu lestvica voća bogatog kalijumom. Takođe, jedna čaša kokosove vode sadrži 57,6 mg kalcijuma koji je zaslužan za zdravlje kostiju i zuba.

Studija sprovedena 2006. godine otkrila je da kokosova voda smanjuje verovatnoću nastanka srčanog udara

Kokosova voda ima i efekat hlađenja koji je naročito poželjan u vrućim, letnim, danima kada nam je potrebno da utolimo žeđ.

Sveži sok kokosa prirodno je sredstvo protiv stresa, ali ga je neophodno piti termički neobrađenog jer prilikom termičke obrade gubi svoja lekovita svojstva, piše portal Wall.

Ovaj beauty napitak podstiče probavu, ima antigeni efekat, revitalizuje kožu i podstiče mršavljenje. Konzumacija kokosove vode savetuje se u svim detoksikacijskim dijetama jer se njenom konzumacijom na prazan želudac čisti organizam i popravlja raspoloženje. Prisutni proteini odgovorni su za podsticanje rasta i aktiviranja ćelija koje koži omogućavaju bržu regeneraciju.

Kokosovu vodu mogu piti i deca i odrasli, jer će kod svih imati blagotvoran učinak na zdravlje koji će se najbrže videti na koži.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock
Tagovi: hrana kokos zdravlje