Svi su poludeli za zdravim napitkom koji topi kilograme

Svi su poludeli za zdravim napitkom koji topi kilograme

Autor: | 27/08/2019

0

Izgubiti nakupljene kilograme nikada nije lako. Ali osim redovnog treninga i uravnotežene ishrane mogu da pomognu i neki trikovi. Jedan od njih je i fantastični smuti od celera, napitak za kojim u poslednje vreme svi luduju.

Napitak ubrzava metabolizam i pospešuje ostvarivanje dugoročnih rezultata

Celer je idealni saveznik u borbi protiv neželjenih brojeva na vagi jer obiluje vlaknima i hranjivim nutrijentima, a sadrži izrazito malo kalorija. Bogat je vitaminima A, K, E, C i B. Celer je pravi čistač organizma jer ima snažno diuretsko delovanje a pomaže i u borbi protiv bakterijskih infekcija.

Za početak, oljuštite lišće celera i koren naseckajte na nekoliko komada. Stavite ih u blender i dodajte čašu vode. Kako biste popravili ukus, u napitak možete umešati i šargarepu ili krastavac, a upravo je to kombinacija koju mnogi piju kako bi poboljšali i ubrzali gubitak kilograma, navodi radiosarajevo.ba. Ali odlična opcija su i druge kombinacije, pa se tako celer slaže i s pomorandžom ili jabukom.

Ukoliko vam smetaju komadići celera u napitku, možete ga procediti pre konzumacije.

Iako je činjenica da njegov ukus sasvim sigurno nije nešto najukusnije što ste probali, trebalo bi da ga uvrstite u svoj meni, ali ne preterujte.

hellomagazin.rs guliver/thinkstock

Najnovije vesti