Osim ukusa, jabuke stajanjem gube i na nutritivnoj vrednosti, pa pre kupovine proverite jesu li sveže.
Teško je biti siguran kupujete li sveže jabuke ili one iz uvoza što su ležale u hladnjači i po godinu dana čekajući svoje mesto na policama samoposluga.
Peteljka je najbolji pokazatelj svežine. Ako je jabuka dugo stajala, što je najčešći slučaj s uvoznim voćem, peteljka će joj biti tamno smeđa, suva i lako će otpasti, a da biste je skinuli sa svežeg voća moraćete da se pomučite. Osim toga, prepoznaćete je i po zelenkastoj boji.
Treba imati na umu da rupice od crva nisu najbolji pokazatelj da li je jabuka prskana, jer se može uvući između tretiranja, posebno ako se radi o pesticidima koji nisu agresivni, piše punkufer.hr. Zato sve jabuke dobro operite i iskoristite kuhinjske namirnice koje skidaju otrove s voća i povrća.
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više