Recept za najbolji pomfrit ali bez krompira
Uz ovakav prilog ne treba vam ni glavno jelo, a ovim receptom oduševićete sve one koji misle da dobrom komadu mesa nešto nedostaje ako nije posluženo uz krompir.
Za pomfrit koji to u stvari nije, potrebno je:
4 šoljice mleka
1,5 šoljica palente
2 kašike maslaca
70 g kozjeg sira
kašičica soli
malo bibera
3 kašike biljnog ulja
Uz ovaj kulinarski trik napravićete najhrskaviji pomfrit
![]()
Priprema:
1. Na srednje jakoj vatri zagrejte mleko i mešajte.
2. Lagano sipajte palentu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Smanjite vatru i mešajte oko 5 minuta.
3. Dodajte sir i maslac kao i biber i so.
4. Mešajte dok sve grudice ne nestanu, a zatim ulijte smesu u plitku posudu koju ste prethodno lagano zamastili maslacem ili u koju ste stavili masni papir za pečenje.
5. Ravnomerno rasporedite smesu i pustite da odstoji oko 20 minuta pa stavite u frižider na 1 sat, piše punkufer.hr.
6. Izvadite palentu iz frižidera i preokrenite posudu na čistu radnu površinu ili dasku za sečenje. Izrežite trakice palente dimenzija približnih pomfritu, ali ipak malo deblje.
7. Zagrejte tiganj i ulje i pržite trakice palente po dve do tri minute sa svake strane.
8. Kada su trakice gotove, izvadite na papirnate ubruse da se ocedi višak masnoće. Poslužite uz glavno jelo ili uz umak prema izboru.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više
