Dženifer Aniston, glumica čije je ime zauvek povezano sa likom Rejčel Grin i klutnom serijom "Prijatelji", ostvarila je zavidnu karijeru. Osim ove serije, glumica se dokazala i u romantičnim komedijama i dramama, te osvojila publiku ali i filmske kritičare širom sveta.
Ipak, jedan trenutak iz šeste sezone "Prijatelja" ostao je posebno upamćen, a to je scena u kojoj Rejčel pokušava da napravi kolač za Dan zahvalnosti. Od biskvita, preko slatkog džema do sloja mlevenog mesa - tako je izgleda recept Dženifer Aniston koji je nasmejao milione i zauvek postao deo pop kulture.
Photo by Leon Bennett/Getty Images
U devetoj epizodi šeste sezone "Prijatelja", Rejčel odlučuje da spremi trifle, tradicionalni engleski slojeviti desert.
Međutim, zbog zalepljenih stranica u kuvaru, greškom kombinuje recept za trifle i pastirsku pitu. Tako u desert dodaje i sloj govedine, graška i crnog luka.
Pročitajte Recept Mirke Vasiljević za zdrave krem bananice, dva sastojka i pet minuta vremena
Reakcije na kolač Dženifer Aniston bile su legendarne! Ros jedva uspeo da ga proguta i izusti da “ima ukus kao da jede noge”, dok je Džo oduševljeno ocenio: “Krem? Dobar! Džem? Dobar! Meso? Dobro!
YouTube/@TBS
Ovaj trenutak savršeno prikazuje Rejčelin lik koja je bila dobronamerna ali vrlo trapava u kuhinji. Recept Dženifer Aniston za kolač iz serije "Prijatelji" postao je sinonim za kulinarske gafove koje se pamte, a fanovi ga i danas prave na tematskim zabavama. Sada ga možete isprobati i vi.
Recept Dženifer Aniston za kolač iz serije Prijatelji
- 1 staklena duboka posuda ili činija, prečnika min 19 cm
- 680 g patišpanja ili kupovnih kora za torte isečenih na kockice
- 140 g džema od maline bez semenki
- 475 ml pudinga od vanile
- 680 g svežih malina
- 60 g kokosa
- 115 g krušaka iz kompota
- 3 manja kivija
- 130 g Nutelle
- 1 srednja banana isečena na kolutove
- 480 ml umućene slatke pavlake
- 2 g ekstrakta vanile
- 15 g šećera u prahu
YouTube/@TBS
Na dno posude stavite polovinu iseckanog patišpanja Premažite džemom od malina. Dodajte polovinu pudinga od vanile. Rasporedite polovinu svežih malina. Dodajte ostatak patišpanja, pa po želji dodajte mleveno meso (kokos pomešan s Nutelom), grašak (sitno seckan kivi) i crni luk (kruške iz kompota iseckane na tanke listće). Premažite preostalim pudingom od vanile, preko poređajte banane, pa završite slatkom pavlakom (umućenom s ekstraktom vanile i šećerom u prahu). Ukrasite malinama i ohladite nekoliko sati u frižideru.
Slične Vesti
Sad znamo u čemu je tajna savršenog izgleda: Super zdrav obrok iz kuhinje Dženifer Aniston
Recept Dženifer Aniston za proteinski smuti
02/10/2021
Saznajte višePročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)