Miris leta i ukus roštilja: Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom, sos je nešto posebno

Miris leta i ukus roštilja: Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom, sos je nešto posebno

Autor: | 15/07/2025

0

Ako volite jela koja se lako spremaju, a prava su riznica ukusa, recept Sandre Bugarski za rolat s mesom je baš ono što vam treba. 

Popularna glumica, omiljena publici po ulozi Pančete u seriji “Igra sudbine”, još jednom je pokazala da joj je kuhinja podjednako bliska kao i scena.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Ovog puta otkrila je kako priprema rolat sa mesom uz začin koji obično ne koristimo za pripremu jela ovog tipa. Međutim, glumica je i time dokazala da odlično zna da upari sastojke.

Kada često posežemo za brzim, gotovim obrocima, Sandra nas podseća na vrednost kuvanja kod kuće, s receptom koji nije zahtevan, a daje maksimalan rezultat.

Pročitajte Baš je sladak: Sandra Bugarski pokazala sina, aplauz za super mamu (foto)

Prvo se priprema aromatični nadev od svinjskog karea, crnog luka i bogatog BBQ sosa, a zatim i meko testo koje se puni, gotovo istopljenim, mesom. Na kraju se sve urola i peče dok ne porumeni.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Za testo

  • 500 g brašna
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml mleka
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 1 kesica suvog kvasca

Za nadev

  • 4 šnicle (svinjski kare, bez koske) 
  • 1 crni luk
  • 1/2 šolje kečapa
  • 1/2 šolje meda
  • 1/4 šolje jabukovog ili vinskog sirćeta
  • 1/4 šolje senfa
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 2 čena belog luka

U tiganju sjedinite kečap, med, sirće, senf, vorčester i seckani beli luk. Kuvajte lagano dok se ne zgusne u bogat BBQ sos. 

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

U posebnom tiganju poređajte šnicle, dodajte so, biber i luk sečen na listiće, a preko prelijte gotov sos. Poklopite i krčkajte nekoliko sati dok meso ne omekša. Zatim ga viljuškom iscepkajte.

Umešajte testo od brašna, mleka, jogurta, kvasca i začina. Ostavite da naraste, pa razvucite u pravougaonik. Preko rasporedite nadev, urolajte i isecite na kriške.

Poređajte u pleh obložen papirom, ostavite još 10 minuta, pa pecite 20 minuta na 220ºC.

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Recept Sandre Bugarski za rolat s mesom je jedno od onih jela koje se lako uvuče u kuhinju rutinu i postane omiljeno, baš kao i sama glumica.

Komentari (0)

Loading
Nataša Stevanović Ata Images

Pročitajte još

Najnovije vesti