Sanja Kužet je harizmatična TV voditeljka, majka tri sina i vlasnica privatnog biznisa, koja uspešno balansira između poslovnih obaveza i porodičnog života.
Iako je redovno pod svetlima reflektora, Sanja je kod kuće izuzetnoposvećena porodici. Njeni sinovi Andrija, Strahinja i najmlađi Vuk uživaju u domaćoj kuhinji, a nešto što jako vole je recept za zapečene tikvice Sanje Kužet.
Antonio Ahel/ATA Images
U emisiji „Praktična žena“ publika je imala prilike da se uveri i u domaćinske veštine popularne voditeljke, te je od tada recept za zapečene tikvice Sanje Kužet mnogima postao idealno rešenje za porodični ručak.
Bez suvišne pompe i komplikovanja, Sanja je demonstrirala kako se od nekoliko jednostavnih sastojaka može pripremiti zdrav, ukusan porodični ručak.
Pročitajte Doručak za vitku liniju po recepturi Sanje Kužet - Za šest meseci voditeljka je skinula 18 kilograma, ovo je njena tajna
Ovo lagano jelo je savršen spoj povrća i sočnog mesa, a može se poslužiti i kao zdravija opcija. U tom slučaju, recept za zapečene tikvice Sanje Kužet pripremite sa ćurećim grudima i izostavite kačkavalj.
Freepik/timolina
Sastojci:
- 1 praziluk ili glavica crnog luka (sitno seckan)
- 1–2 šargarepe
- 2–3 tikvice
- 300 g mlevenog mesa (po izboru)
- so, biber, suvi začin, seckani peršun (po ukusu)
- 3–4 čeri paradajza
- kačkavalj
- kisela pavlaka sa belim lukom (po želji)
Screenshot YouTube/@Prakticnazena
Screenshot YouTube/@Prakticnazena
U tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno seckan praziluk ili crni luk dok ne omekša. Dodajte rendanu ili sitno seckanu šargarepu i kratko dinstajte.
Operite tikvice, presecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu. U tiganj dodajte mleveno meso i sve zajedno dinstajte dok smesa ne bude gotova. Začinite po ukusu.
Ubacite čeri paradajz sečen na polovine i kratko promešajte. Napunite tikvice pripremljenim nadevom i poređajte ih u pleh.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pred kraj, narendajte kačkavalj preko svake tikvice i vratite u rernu da se sir lepo istopi i zarumeni. Poslužite uz pavlaku pomešanu sa sitno seckanim belim lukom ako želite dodatnu aromu.
Screenshot YouTube/@Prakticnazena
Ovo jelo je idealno za užurbane dane, ali i za porodične nedelje kada svi konačno sednu za sto. Zdravo, ukusno i provereno, to je razlog što recept za zapečene tikvice Sanje Kužet vole i deca.
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)