Marija Veljković obožava da kuva za porodicu, te je u poslednje vreme počela redovno da objavljuje recepte na društvenim mrežama koje obožavaju njeni mališani i Rastko.
Osim što je sve što voditeljka pripremi preukusno, ono što se ona trudi da pokaže je da se ne mora trošiti bogatstvo za pripremu obroka, pa će tako večera za Badnje veče na njihovoj tprezi koštati manje od 6000 dinara.
Instagram
Ono što je prvo stavila na trpezarijski sto svakako su suve šljive, orasi, badem, simbol ovog praznika, zatim se bacila na pripremu glavnog jela - oslića u foliji sa povrćem iz rerne.
Potrebno je:
pakovanje smrznutog oslića
peršun
nekoliko čena belog luka
biber
maslinovo ulje
brokoli
Pročitajte: Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Priprema:
U pleh staviti foliju, na nju poređati oslića zatim ga začiniti seckanim peršunom i biberom, dodati beli luk pa sve pouljiti maslinovim uljem. Na kraju oko ribe poređati povrće, odnosno brokoli ili nešto drugo po želji.
Prekriti folijom i ubaciti u već zagrejanu rernu na 170 stepeni i tako peći 30 minuta.
Zatim gornju foliju ukloniti i ostaviti da se zapeče da bismo na kraju premazali unapred pripremljenom marinadom od belog luka i ulja.
Drugo jelo koje će se sutra naći na Marijinoj trpezi jeste pasulj salata. Da, dobro ste pročitali. Možda zvuči neverovatno ali je preukusno.
Priprema je veoma jednostavna.
Skuvati pasulj (po želji odabrati gramažu) i ocediti ga, dodati nekoliko seckanih paprika, dva čena belog luka i začiniti salatu solju, biberom i ceđenim limunom, maslinovim uljem i peršunom.
Sve dobro promešati i uživati u zalogajima salate koju ćete sigurno iznova praviti.
Treće, ali ne manje ukusno jelo je posna pasta salata sa bešamel sosom.
Sastojci:
250 gr šampinjona
400 gr testenine
šaka badema
crni luk
beli luk
belo vino
brašno
Pročitajte: Recept Marije Veljković za kolač iz šolje, deca ga obožavaju
Priprema:
Propržiti crni i beli luk na tihoj vatri pa dodati šampinjone da se dinstaju. Obariti makarone i pripremiti posnu verziju bešamel sosa tako što umesto mleka dodajemo vodu i belo vino.
Kada se šampinjoni lepo ukrčkaju dodati badem i kratko ga propržiti, u sve to dodajemo skuvanu testeninu i na kraju bešamel sos.
Sve dobro promešamo i spremno je za posluženje.
Prijatno!
Pročitajte još
Peče se u dubokom ulju: Ovakav doručak ne ide uz savršenu liniju, ali Ana Sević ne može da mu odoli
Recept za uštipke Ane Sević odlično je rešenje za doručak
11/05/2025
Saznajte višeSkriveni raj Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića: Zavirite u vikendicu iz snova na obali Dunava
Vikendica Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića u Čortanovcima je više od kuće
10/05/2025
Saznajte višeU ovom skromnom stanu živi Princ od Vranje, punih 20 godina je podstanar (video)
Princ od Vranje otvorio vrata svog malog, ali ušuškanog stana u Beogradu, oduševiće vas koliko je sve skromno i prelepo
09/05/2025
Saznajte višeLuz Kasal na Belgrade River Festu: Strast Mediterana pod nebom Beograda
Na luksuznoj sceni pod otvorenim nebom, uz samu obalu Save, naša najprestižnija muzička manifestacija Belgrade River Fest donosi dve večeri za pamćenje!
09/05/2025
Saznajte višeSamo u Somboru to prave! Omiljeno jelo Nikole Jokića ne služe u američkim restoranima
Omiljeno jelo Nikole Jokića nije ono što mislite
08/05/2025
Saznajte višeKako monohromatski detalji unose sofisticiranost u dom
Ako volite minimalizam, ali ne želite da vaš dom izgleda hladno i sterilno, možda je vreme da razmislite o monohromatskim detaljima
08/05/2025
Saznajte više
Komentari (0)