Marija Veljković obožava da kuva za porodicu, te je u poslednje vreme počela redovno da objavljuje recepte na društvenim mrežama koje obožavaju njeni mališani i Rastko.
Osim što je sve što voditeljka pripremi preukusno, ono što se ona trudi da pokaže je da se ne mora trošiti bogatstvo za pripremu obroka, pa će tako večera za Badnje veče na njihovoj tprezi koštati manje od 6000 dinara.
Instagram
Ono što je prvo stavila na trpezarijski sto svakako su suve šljive, orasi, badem, simbol ovog praznika, zatim se bacila na pripremu glavnog jela - oslića u foliji sa povrćem iz rerne.
Potrebno je:
pakovanje smrznutog oslića
peršun
nekoliko čena belog luka
biber
maslinovo ulje
brokoli
Pročitajte: Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Priprema:
U pleh staviti foliju, na nju poređati oslića zatim ga začiniti seckanim peršunom i biberom, dodati beli luk pa sve pouljiti maslinovim uljem. Na kraju oko ribe poređati povrće, odnosno brokoli ili nešto drugo po želji.
Prekriti folijom i ubaciti u već zagrejanu rernu na 170 stepeni i tako peći 30 minuta.
Zatim gornju foliju ukloniti i ostaviti da se zapeče da bismo na kraju premazali unapred pripremljenom marinadom od belog luka i ulja.
Drugo jelo koje će se sutra naći na Marijinoj trpezi jeste pasulj salata. Da, dobro ste pročitali. Možda zvuči neverovatno ali je preukusno.
Priprema je veoma jednostavna.
Skuvati pasulj (po želji odabrati gramažu) i ocediti ga, dodati nekoliko seckanih paprika, dva čena belog luka i začiniti salatu solju, biberom i ceđenim limunom, maslinovim uljem i peršunom.
Sve dobro promešati i uživati u zalogajima salate koju ćete sigurno iznova praviti.
Treće, ali ne manje ukusno jelo je posna pasta salata sa bešamel sosom.
Sastojci:
250 gr šampinjona
400 gr testenine
šaka badema
crni luk
beli luk
belo vino
brašno
Pročitajte: Recept Marije Veljković za kolač iz šolje, deca ga obožavaju
Priprema:
Propržiti crni i beli luk na tihoj vatri pa dodati šampinjone da se dinstaju. Obariti makarone i pripremiti posnu verziju bešamel sosa tako što umesto mleka dodajemo vodu i belo vino.
Kada se šampinjoni lepo ukrčkaju dodati badem i kratko ga propržiti, u sve to dodajemo skuvanu testeninu i na kraju bešamel sos.
Sve dobro promešamo i spremno je za posluženje.
Prijatno!
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)