Marija Veljković obožava da kuva za porodicu, te je u poslednje vreme počela redovno da objavljuje recepte na društvenim mrežama koje obožavaju njeni mališani i Rastko.
Osim što je sve što voditeljka pripremi preukusno, ono što se ona trudi da pokaže je da se ne mora trošiti bogatstvo za pripremu obroka, pa će tako večera za Badnje veče na njihovoj tprezi koštati manje od 6000 dinara.
Instagram
Ono što je prvo stavila na trpezarijski sto svakako su suve šljive, orasi, badem, simbol ovog praznika, zatim se bacila na pripremu glavnog jela - oslića u foliji sa povrćem iz rerne.
Potrebno je:
pakovanje smrznutog oslića
peršun
nekoliko čena belog luka
biber
maslinovo ulje
brokoli
Pročitajte: Slavsko predjelo po receptu Marije Veljković spremno začas, specijalitetu gosti ne mogu da odole
Priprema:
U pleh staviti foliju, na nju poređati oslića zatim ga začiniti seckanim peršunom i biberom, dodati beli luk pa sve pouljiti maslinovim uljem. Na kraju oko ribe poređati povrće, odnosno brokoli ili nešto drugo po želji.
Prekriti folijom i ubaciti u već zagrejanu rernu na 170 stepeni i tako peći 30 minuta.
Zatim gornju foliju ukloniti i ostaviti da se zapeče da bismo na kraju premazali unapred pripremljenom marinadom od belog luka i ulja.
Drugo jelo koje će se sutra naći na Marijinoj trpezi jeste pasulj salata. Da, dobro ste pročitali. Možda zvuči neverovatno ali je preukusno.
Priprema je veoma jednostavna.
Skuvati pasulj (po želji odabrati gramažu) i ocediti ga, dodati nekoliko seckanih paprika, dva čena belog luka i začiniti salatu solju, biberom i ceđenim limunom, maslinovim uljem i peršunom.
Sve dobro promešati i uživati u zalogajima salate koju ćete sigurno iznova praviti.
Treće, ali ne manje ukusno jelo je posna pasta salata sa bešamel sosom.
Sastojci:
250 gr šampinjona
400 gr testenine
šaka badema
crni luk
beli luk
belo vino
brašno
Pročitajte: Recept Marije Veljković za kolač iz šolje, deca ga obožavaju
Priprema:
Propržiti crni i beli luk na tihoj vatri pa dodati šampinjone da se dinstaju. Obariti makarone i pripremiti posnu verziju bešamel sosa tako što umesto mleka dodajemo vodu i belo vino.
Kada se šampinjoni lepo ukrčkaju dodati badem i kratko ga propržiti, u sve to dodajemo skuvanu testeninu i na kraju bešamel sos.
Sve dobro promešamo i spremno je za posluženje.
Prijatno!
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)