Gleb Fels, mladi Rus, koji je u Srbiju pristigao iz Engleske, jedan je od najvećih promotera naše zemlje na društvenim mrežama.
Instagram
U vreme korone doselio se u selo podno Beljanice, gde su već bili njegovi roditelji.
Gleb tečno govori četiri jezika, a zahvaljujući pratiocima na društvenim mrežama naučio je i srpski. Trudi se da prihvati naše običaje, savladao je užičko kolo, plivao je za časni krst...
Pročitajte: Glumu je zamenila poljoprivredom - Zavirite na čarobno seosko imanje Marije Petronijević
Odluku da se preseli u prirodu i krene da gaji domaće životinje smatra najboljom u svom životu.
Instagram
U Glebovom dvorištu mogu se videti ovce, guske, patke, mačke i konji, a brine i o bašti.
– Budim se oko pola 6 i odmah idem da hranim životinje. Onda doručkujem, a zatim krećem sa poslom. Uvek ima nešto da se radi – bilo oko kuće, bilo da se snima za TikTok. Oko podneva je ručak, a namirnice su iz naše bašte.
– Posle podne se odmaramo, pijemo čaj, čitamo knjige, a na spavanje idemo do 22 časa – ispričao je Gleb Fels, gostujući na TV Prva.
Onima koji bi poželeli da žive poput njega poručio je da očekuju dosta rada i prljave ruke, ali on se nikada ne bi vratio starom načinu života.
Instagram
Ovih dana Gleb je odlučio da napravi sok od zove, koje na njegovom imanju ima napretek.
– Godinama gledam kako mi raste zova u dvorištu, a ljudi mi stalno govore da moram naučiti da pravim sirup od zove. To je, inače, moje omiljeno piće tokom leta. Pijem ga sa gaziranom vodom i ledom – kaže Gleb, koji je u video snimku pokazao kako se snašao u pravljenju sirupa.
Pročitajte: Ljiljana Blagojević otkrila tajni recept svoje majke Spasenije - Ovako se pravi najbolji domaći sok
– Potrebni su cvetovi zove, bez grančica, i dva limuna. Na litar sirupa ide kilogram šećera i litar vode. Meša se dok se sve ne rastopi. Zatim se ubaci zova, limun i malo vruće vode koja pomaže da se sve brzo stopi. Na kraju se doda limunska trava i ostavi da odstoji 24 sata. Izgleda i miriše jako lepo – poručio je Gleb Fels koji je, na kraju snimka, degustirao svoj specijalitet.
Pročitajte još
Zimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte višeA1 Ultra 5G je stigao - jače performanse mreže sada u gradskim centrima i ključnim poslovnim zonama; Try & Buy ponuda dostupna za nove korisnike
03/12/2025
Saznajte višeNa dan kada slavi sinu drugi rođendan: Marija Šerifović zakazala novi koncert
Marija Šerifović zakazala novi koncert
02/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)