Jeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje

Jeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje

Autor: | 14/05/2024

0

Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom

Đina Džinović ima savršenu liniju i s vremena na vreme može da „zgreši“ sa jelima koja, s obzirom na sastojke, za mnoge predstavljaju zabranjeno voće.

Instagram Djina Dzinovic

 

Kada su u pitanju tortilje, mišljenja su podeljena: neki tvrde da su bezopasne, neki smatraju da bi ih trebalo izbaciti iz jelovnika. Većina ih, pak, opisuje jednom rečju, i to sa znakom uzvika – neodoljive!

Pročitajte: Recept Ane Ivanović za savršeno zdrav doručak - Lako se sprema, a sastojke već imate u kuhinji

Ćerka folk zvezde Harisa Džinovića i kreatorke Meline Džinović nedavno je pokazala kako sprema sočne tortilje s piletinom, uz kratko „hmmmhmmm“.

Instagram Djina Dzinovic

 

To je klasično jelo meksičke kuhinje koje je, zahvaljujući smelim ukusima i brzoj i laganoj pripremi, bez mnogo problema osvojilo svet.

Za dvoje su vam potrebne dve tortilje, 250 grama piletine, pavlaka ili grčki jogurt, povrće po izboru.

Piletinu iseckajte na kockice, posolite i pobiberite, pa pecite u tiganju na ulju, dok meso ne dobije lepu svetlu boju. Izdinstajte povrće, po želji (paprike, tikvice, luk).

Instagram Djina Dzinovic

 

Tortilje, koje ste prethodno ispekli (vodite računa, jer treba da ostanu dovoljno meke i elastične da biste ih umotali), premažite pavlakom ili, kako je Đina uradila, grčkim jogurtom.

Pročitajte: Savršen predlog za ukusan i lagan porodični ručak - Musaka od boranije po receptu Katarine Žutić

Potom poređajte povrće i odozgo meso. Uvijte tortilju kao palačinku, i voila! Brzo, jednostavno, vrlo ukusno, a nadasve sočno!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Instagram Djina Dzinovic