Recept Jelene Gavrilović za tiramisu s jagodama
Jelena Gavrilović jedna je od naših najlepših, najtraženijih, ali i najzgodnijih glumica.
Sa tako savršenom linijom bez problema bi mogla da šeta i svetskim modnim pistama, pa nije čudo što joj na dobrom izgledu svi zavide. No, uz zdrav način života održavanje vitke figure nije veliki problem.
Iako Jelena pazi na ishranu, postoje neki mali slatki grehovi kojima ne može da odoli.
Među njima je i čuveni italijanski kolač, idealno rešenje za sve sladokusce koji ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Jednostavno se priprema, veoma je ukusan i nosi ime koje sva vrata otvara - tiramisu.
Pročitajte: Kolač koji hladi po vrućini - Mirka Vasiljević ima predlog za najbolju letnju poslasticu
Gostujući u emisiji „Praktična žena“, popularna glumica podelila je svoj recept za tiramisu sa jagodama, koji u njenoj režiji uvek ispadne fantastično. Brzo i lako se pravi, oduzeće vam najviše pola sata.
Shutterstock
Od sastojaka potrebna su 2 jaja, 300 g seckanih jagoda, 125 g šećera u prahu, 450 g maskarponea,
300 ml slatke pavlake, sok od polovine limuna, nekoliko kašika ruma, 300 ml instant-kafe, pakovanje piškota.
Odvojte belanca od žumanaca. Belanca mutite sa polovinom pripremljene količine šećera i sokom od limuna da dobijete čvrst sneg.
U drugoj činiji umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte sir, pa zatim nemućenu slatku pavlaku.
Na kraju dodajte umućena belanca i sve lagano umešajte varjačom.
Shutterstock
Pre nego što počnete da ih ređate, piškote umočite u kafu koju ste pomešali s rumom.
Na dno posude stavite malo krema, poređajte piškote, zatim jagode, pa premažite kremom i ponovite postupak. Od ove količine sastojaka trebalo bi da dobijete kolač na dva sprata.
Pročitajte: Poslastica koja će vas vratiti u detinjstvo - Neodoljive šnenokle iz kuhinje Olivere Balašević
Na kraju tiramisu premažite izdašnim slojem krema, pa dekorišite mrvicama čokolade ili kakao-prahom. Poslasticu dobro ohladite i poslužite sečenu na veće kocke ili u širokim čašama. I to je sve!
Slične Vesti
Samo on može da je prati: Dečko Jelene Gavrilović u nikad boljem izdanju, žene oduševljene (foto)
Jelena i Dario, ljubav na snegu
24/12/2021
Saznajte višePročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)